Augustijn Blond

€ 1,79

Direct leverbaar !

Statiegeld: € 0,10

Augustijn Blond is een vol en rijk abdijbier dat een donkere goudbruine kleur heeft. De subtiele hoppige smaak met een moutige ondertoon heeft lichte accenten van vanille en fruit. De zachte afdronk is vrij lang en word uiteindelijk een aangename zachte bitterheid. Dankzij verbeteringen aan het originele recept kunt u nu genieten van dit goud-amberkleurige bier met een mooie schuimkraag. Erg lekker om te drinken bij pate’s en visgerechten. Dit bier word gebrouwen in de brouwerij van Steenberge. Kijk ook eens naar het bijbehorende Augustijn bierbokaal!

Geschiedenis

In de middeleeuwen brouwden en verkochten veel paters en monniken hun eigen bier. De reden hiervoor was vanwege het water dat vaak verontreinigd was, en dus was het veiliger om bier te drinken omdat het wordt gekookt tijdens het brouwproces.

Sinds 1295 wordt Augustijn gebrouwd door de paters Augustijnen in hun klooster te Gent. In 1978 gingen de paters Augustijnen op zoek naar een nieuwe partner voor het brouwen van hun bier, Augustijn. Brouwerij van Steenberge was een verstandige keuze, aangezien dit in de buurt lag van het klooster. Vanaf toen heeft Jozef van Steenberge zich uit kunnen leven in zijn passie voor hogegistingsbieren. Augustijn heeft sindsdien een constante groei meegemaakt. Het bier word zeer gewaardeerd, dankzij de milde, zachte maar zeer rijke smaak.

Meer informatie
Statiegeld € 0,10
Inhoud 33 cl
Land België
Gewicht 0.8000
Alcholpercentage 8
Brouwerij Van Steenberge
Type bier Abdij, Blond
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Augustijn Blond
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.