Augustijn Grand Cru

Waardering:
80% of 100
€ 1,89

Direct leverbaar !

Statiegeld: € 0,10

Augustijn Grand Cru is blond van kleur en fruitig van aroma. De sterke Grand Cru heeft een volle smaak met een moutige ondertoon. Een tripelachtig bier met een mooie gele schuimkraag. Iets minder bekend dan de andere bieren van Brouwerij van Steenberge maar volgens veel bierliefhebbers zonder twijfel één van de beste en fijnste van de brouwerij. De afdronk mondt droog uit en erg lekker om te drinken bij paté of pasta. U maakt het bier helemaal compleet met het originele Augustijn bierbokaal!

Geschiedenis

In de middeleeuwen brouwden en verkochten veel paters en monniken hun eigen bier. De reden hiervoor was vanwege het water dat vaak verontreinigd was, en dus was het veiliger om bier te drinken omdat het wordt gekookt tijdens het brouwproces.

Sinds 1295 wordt Augustijn gebrouwd door de paters Augustijnen in hun klooster te Gent. In 1978 gingen de paters Augustijnen op zoek naar een nieuwe partner voor het brouwen van hun bier, Augustijn. Brouwerij van Steenberge was een verstandige keuze, aangezien dit in de buurt lag van het klooster. Vanaf toen heeft Jozef van Steenberge zich uit kunnen leven in zijn passie voor hogegistingsbieren. Augustijn heeft sindsdien een constante groei meegemaakt. Het bier word zeer gewaardeerd, dankzij de milde, zachte maar zeer rijke smaak.

Meer informatie
Statiegeld € 0,10
Inhoud 33 cl
Alcoholpercentage 9.0 %
Land België
Brouwerij Van Steenberge
Type bier Abdij
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Augustijn Grand Cru
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.