La Trappe Blond

€ 1,39

Direct leverbaar !

Statiegeld: € 0,10

La Trappe Blond is een sprankelende goudblond nagistend bier met een aromatische fruitige en frisse geur. De smaak van dit bier is licht zoet en moutig met een zachte bitterheid. Een uitgebalanceerde mix van complexiteit en eenvoud.

La Trappe, een van de weinige trappisten brouwerijen van Nederland. Al sinds 1884 wordt er in La Trappe bier gebrouwen door Trappisten. Dit bier draagt het Authentic Trappist Product logo wat enkel gedragen mag worden als het bier in de Trappistenabij gebrouwen wordt onder toezicht van monniken, daarbij moet een deel van de opbrengst geschonken worden aan goede doelen. Dit is dus een puur en eerlijk product en dat proef je.

Geschiedenis:

De abdij van La Trappe in Normandië is ontstaan in 1098, door diverse hervormingen door de eeuwen heen gingen de monniken strikter leven volgens de regels van de orde van de Cisterciënzers. In de volksmond werden zij Trappisten genoemd.

In het begin van de 19e eeuw werden Franse Trappisten gedwongen door de regering om een ander onderkomen te zoeken, de Trappisten vonden hun toevlucht in het Brabantse Berkel-Enschot, De toen aanwezige schaapskooi en hoeven werden “de Koningshoeven” genoemd naar de voormalige eigenaar Koning Willen II. Binnen de muren van deze abdij zijn zij bier gaan brouwen volgens de regels van de Trappisten. 

Als sinds 1884 wordt er bier gebrouwen door de monniken op het terrein van de Cisterciënzerabdij Onze Lieve Vrouwen van Koningshoeven. De eerste brouwmester Broeder Isidorus legde de grondslag voor het bier wat nog elke dag gebrouwen wordt.

In 2009 toen de brouwerij 125 jaar bestond is broeder Isodorus Laaber geërd met een eigen bier, de La Trappe Isid’or.

Meer informatie
Locatie B6
Land Nederland
Inhoud 33 cl
Statiegeld € 0,10
Gewicht 0.8000
Alcoholpercentage in % 6.5
Brouwerij Koningshoeven
Type bier Abdij, Blond, Trappist
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:La Trappe Blond
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.