Affligem Blond

30 cl

Affligem Blond

30 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 1,79
Excl. € 0,10 statiegeld
  • Vanaf 24 voor € 1,65 per stuk
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 30 cl
Land Belgie
Brouwerij Affligem
Type Bier Abdij, Blond
Alcohol % 6,8 %
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

De Affligem Blond kenmerkt zich door de fijne en licht moutige smaak. De hoparoma’s zweven verleidelijk boven het bier en het is een bier dat gemakkelijk en aangenaam weg word gedronken. Dit blonde bier heeft een helder goudblonde kleur met een geur van bloemen en gedroogde vruchten. De smaak is licht met een moutig, beetje zoet en met een klein bittertje. De afdronk is kort en fris. Dit bovengistend bier is lekker om te drinken bij onder andere salades en kipgerechten. Voor de echte liefhebber hebben wij ook het bijbehorende Affligem bierbokaal!

Geschiedenis

In 1074 zijn zes ridders begonnen met het bouwen van een abdij in Affligem omdat dit hun droom was, zich toewijden aan het priesterschap en het bouwen van een abdij. Tien jaar later verwezenlijkten zij deze droom. Achter de heilige muren van de abdij begonnen ze aan een nieuwe uitdaging; Het brouwen van Affligem bier. 300 jaar na het bouwen van de abdij, werd deze verwoest en werden de monniken verbannen. Na vele verwoestingen en herstellingen van de abdij werd in 1796 door de Franse staat, in volle revolutie, geëist dat alle abdijen en kerken werden gesloten. Twee overlevende monniken werden met elkaar verenigd en kochten de overblijfselen van de abdij weer terug. Tegen 1887 was de abdij volledig hersteld, en klaar voor gebruik. In de Tweede Wereldoorlog sluit de abdijbrouwerij voor de vijfde keer haar deuren en ditmaal voorgoed. Vijftien jaar later worden de geheime recepten doorgegeven aan een onafhankelijke brouwerij.