Achelse Kluis Blond

33 cl

Achelse Kluis Blond

33 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 1,99
Excl. € 0,10 statiegeld
  • Vanaf 24 voor € 1,85 per stuk
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 33 cl
Land Belgie
Brouwerij Achelse Kluis
Type Bier Blond, Trappist
Alcohol % 8,0 %
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

De Achel Blond heeft een enigszins wazige goudblonde kleur met een mooie witte schuimkraag. Met een alcoholpercentage van 8% per volume is hij een beetje aan de forse kant, maar dit geeft de smaak een volle warmte. Het aroma en de smaak van Achel Blond zijn hoppig, met een héél lichte hint van karamel, een beetje gist en een aangename hopbittere toets. De afdronk is kort en fris. Een écht trappistenbier waar velen voor vallen door zijn verfijnde en volle smaak. Achelse Kluis Blond is een goede ‘instap’trappist, perfect voor een publiek dat het nog nooit geproefd heeft. Dit trappistenbier is bovengistend en smaakt erg lekker bij salades en kipgerechten. Kijk ook eens naar het bijbehorende bierglas van Achelse Kluis! Samen met de Achelse Kluis 8 Bruin is dit het enige bier dat in fles is uitgebracht door de brouwerij. Mooi gebalanceerd en een prima trappist! Proost!

Geschiedenis

De monniken van Westmalle herinnerden zich de kleine abdij van Hamont-Achel, die in 1851 was opgericht. Net als de meeste abdijen, de toen nog veelzijdige benedictijnenabdijen, verbouwde ook deze abdij al gauw haar eigen gewassen en werd er 8 jaar later, in 1859, bier, kaas en brood gemaakt. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de abdij grotendeels verwoest en in 1917 werd het koper van de brouwketels in beslag genomen en omgesmolten tot munitie. Omdat de abdij op naam stond van twee trappisten met Nederlandse afkomst wees de Belgische overheid na de oorlog een aanvraag voor vergoeding van oorlogsschade aan.

Na de Tweede Wereldoorlog werd er gestart met de bouw van een nieuwe abdij waarvan slechts twee van de vier geplande vleugels werden gerealiseerd. Pas in 1997 werden door de abdij van Westmalle de benodigde fondsen vrijgemaakt en personeel beschikbaar gesteld voor de nieuwe brouwerij in Achel.