Jenever-Vieux

204 resultaten

Ketel 1 Jenever mini
2, 37 2, 49 2, 29
Direct leverbaar!
Ketel 1 Signature Blend Mini
2, 84 2, 99 2, 79
Direct leverbaar!
Hooghoudt Raw Genever Mini
3, 56 3, 75 3, 55
Direct leverbaar!
Hooghoudt Sweet Spiced Genever Mini
3, 56 3, 75 3, 55
Direct leverbaar!
Hooghoudt Aged Genever 5 Year Malt & Botanicals Mini
3, 56 3, 75 3, 55
Direct leverbaar!
Bols Corenwijn Steen mini
3, 79 3, 99
Direct leverbaar!
De Klok Vanille Jenever Mini
4, 28 4, 50
Direct leverbaar!
De Klok Chocolade Jenever Mini
4, 28 4, 50
Direct leverbaar!
Hoppe Jonge Jenever zakflacon
4, 28 4, 50
Direct leverbaar!
Hoppe Vieux zakflacon
4, 28 4, 50
Direct leverbaar!
Hooghoudt Vieux zakflacon
4, 28 4, 50
Direct leverbaar!
Hooghoudt Jonge Dubbele Graanjenever zakflacon
4, 70 4, 95
Direct leverbaar!
Dujardin Vieux Zakflacon
5, 23 5, 50
Direct leverbaar!
Verhofstede Hopjenever Zakflacon
5, 65 5, 95
Direct leverbaar!
De Klok Chocolade Jenever Zakflacon
7, 13 7, 50
Direct leverbaar!
Kalkwijck Jenever Klein
7, 55 7, 95
Direct leverbaar!
Boomsma Pure Graanjenever
8, 08 8, 50
Direct leverbaar!
Gratis
verzending

Jenever (genever) is een sterke drank die vooral gemaakt wordt in Nederland en Belgi. Vroeger werd vooral de naam genever gehanteerd. Tegenwoordig staat genever enkel nog op de fles wanneer voldaan wordt aan het traditionele recept. Jenever kan op verschillende manieren gemaakt worden. Wanneer 'graanjenever' vermeld staat op de fles, is de jenever enkel ontstaan uit granen. 'Normale' jenever kan naast granen ook gemaakt zijn van suikerbietmelasse. Hieronder een opdeling van de verschillende jenevers.

Speltjenever

Speltjenever is een jeneversoort die gemaakt is van het oergraan spelt. Deze graansoort kan leven op arme grond. In speltjenever gaat gerstemout en spelt. Speltjenever is kleurloos. Voor mensen die een graanallergie ofwelglutenallergie hebben is dit een uitstekend product.

Jonge jenever

Jonge jenever is ontstaan door een gebrek aan moutwijn. In de periode van de Tweede Wereldoorlog is er door dit tekort een nieuw soort jenever ontstaan; jonge jenever. Jonge jenever heeft over het algemeen minder smaak omdat het bestaat uit meer neutrale alcohol en dus minder moutwijn. Het alcoholpercentage van een jonge jenever begint bij 35 procent.

Oude jenever

Oude jenever is eigenlijk jonge jenever, maar met een moutwijnpercentage van minimaal 15%. Hierdoor heeft deze jenever variant een rijkere smaak en heeft de drank een gele tot bruine kleur. Het feit dat dit product oude jenever heet, heeft niets te maken met de leeftijd van het product.

Korenwijn en Moutwijn

Korenwijn is een product dat uitsluitend gemaakt wordt van graanalcohol. Korenwijn moet daarnaast voor 51% bestaan uit moutwijn. Korenwijn heeft hiernaast een minimale rijptijd van een jaar. Die rijping vindt plaats in eikenhouten vaten. Het eindproduct kan zowel transparant, geel als lichtbruin zijn. De kleurstelling ontstaat door de toevoeging van karamel. Moutwijn moet in tegenstelling tot korenwijn geheel bestaan uit moutwijn. Moutwijn heeft hierdoor een overweldigende graan smaak.

Fruitjenever

De fruitjenevers zijn heerlijk frisse dranken die gebaseerd zijn op jenever. De fruitjenevers hebben in tegenstelling tot normale jenever een lager alcoholpercentage en worden doorgaans koel geserveerd.

Vieux

Vieux is de Nederlandse interpretatie van cognac. Vieux heeft ondanks zijn minimale alcoholpercentage van 35% een rond en zoet karakter. De drank leent zich uitstekend om te mixen met cola en andere frisdranken.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.