Anijsdranken

102 resultaten

Ouzo Plomari mini
2, 80 2, 95
Direct leverbaar!
S. Maria Al Monte Sambuca Mini
3, 56 3, 75 3, 55
Direct leverbaar!
Hooghoudt Steranijs Hagel & Donder Mini
3, 56 3, 75 3, 55
Direct leverbaar!
Pastis Keukenflesje
5, 23 5, 50
Direct leverbaar!
Ouzo of Plomari
6, 18 6, 50
Direct leverbaar!
Pastis Henri Bardouin
6, 60 6, 95
Direct leverbaar!
Ricard Pastis Zakflacon
7, 13 7, 50
Direct leverbaar!
Ricard Pacific 0%
7, 59 7, 99
Direct leverbaar!
Ricard Pastis
8, 54 8, 99
Direct leverbaar!
Küstennebel Sternanis (Steranijs)
9, 03 9, 50
Direct leverbaar!
Tekirdag Gold Raki
9, 45 9, 95
Direct leverbaar!
Thrakiotiko Ouzo 7
10, 40 10, 95
Direct leverbaar!
Isolabella Sambuca
10, 93 11, 50
Direct leverbaar!
Yeni Raki
11, 35 11, 95
Direct leverbaar!
Morena Sambuca
11, 35 11, 95
Direct leverbaar!
Soutini Sambuca
11, 88 12, 50
Direct leverbaar!
Ricard Pastis
11, 88 12, 50
Direct leverbaar!
Gratis
verzending

Anijsdrank is een verzamelnaam voor vele dranken die allen zijn gebaseerd op anijs. De meeste van deze dranken vertegenwoordigen de nationale drank van een bepaald land. Zo is 'pastis' een typisch Franse drank en 'sambuca' een echte Italiaans lekkernij, 'ouzo' wordt veel gedronken door de Grieken en in Turkije geeft men de voorkeur aan 'raki'.

Sambuca

Waarschijnlijk n van de meest populaire anijsdranken. Sambuca is van origine Italiaans en wordt meestal gedronken als after-dinner drankje. Het mooie van sambuca is dat je het op heel veel verschillende manieren kan drinken, puur of gemixed, gekoeld of met ijs en ook ontzettend lekker in of bij de koffie! De meest traditionele manier van sambuca drinken is dan ook om deze te serveren met drie koffiebonen, deze staan symbool voor gezondheid, rijkdom en geluk.

Wat ook erg leuk is aan sambuca is dat je het in brand kan steken en daarmee erg leuke effecten kan creëren, een spektakel gegarandeerd. We hebben een mooi en gevarieerd aanbod samengesteld, gevarieerd wat betreft smaken en aroma's, maar ook qua prijzen zodat er altijd iets voor je bij zit!

Raki

De Turkse drank raki is een distillaat waar je snel mee in aanraking komt op vakantie, het wordt vaak gedronken als aperitief of digestief. Raki is meestal met anijs gekruid. De naam raki is Turks voor leeuwenmelk en verwijst naar de troebel witte kleur van de drank wanneer die aangelengd wordt met water. Het is een sterke heldere drank die ongeveer 40% alcohol bevat.

Ouzo

Ouzo is misschien wel de bekendste drank uit Griekenland en heeft een alcoholpercentage tussen de 37,5 en 44 procent. Deze typische anijsdrank is gebaseerd op verschillende basis ingredinten zoals kardemom, mas en koriander, maar de meest uitgesproken smaak is toch wel anijs. Ouzo kan zowel puur als met water aangelengd gedronken worden. Zodra de drank puur gedronken wordt is die helder van kleur, zodra hij met water wordt aangelengd wordt de kleur iets melkachtig. Het is een drank die meestal door familiebedrijven wordt geproduceerd, in de loop van de tijd zijn er echter steeds grotere merken bijgekomen.

Pastis

Pastis is de nationale drank van Frankrijk en komt uit Marseille, een drank die voornamelijk populair werd toen absint werd verboden. Pastis heeft een basis van steranijs, kruidenextracten en zoethout. Bij pastis schenk je traditioneel getrouw enkele delen water om de smaak en hardheid iets te verzachten. Het alcoholpercentage ligt tussen de 40% en 45% en wordt vaak als aperitief gedronken.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.