Augustijn Bruin

33 cl

Augustijn Bruin

33 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 1,79
Excl. € 0,10 statiegeld
  • Vanaf 24 voor € 1,65 per stuk
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 33 cl
Land Belgie
Brouwerij Van Steenberge
Type Bier Abdij, Bruin / Dubbel
Alcohol % 7,0 %
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Augustijn Bruin heeft een licht rokerige smaak met tonen van noten en een klein beetje karamel. Het bier is niet zo zoet als men zou verwachten van een bruin bier. Augustijn Bruin is erg speciaal onder de Belgische bieren. Brouwerij van Steenberge werkt voortdurend aan nieuwe bieren, betere prestaties en een constante optimalisering van de processen waarbij de kwaliteit behouden blijft. Met het Augustijn bierbokaal is dit biertje helemaal compleet!

Geschiedenis

In de middeleeuwen brouwden en verkochten veel paters en monniken hun eigen bier. De reden hiervoor was vanwege het water dat vaak verontreinigd was, en dus was het veiliger om bier te drinken omdat het wordt gekookt tijdens het brouwproces.

Sinds 1295 wordt Augustijn gebrouwd door de paters Augustijnen in hun klooster te Gent. In 1978 gingen de paters Augustijnen op zoek naar een nieuwe partner voor het brouwen van hun bier, Augustijn. Brouwerij van Steenberge was een verstandige keuze, aangezien dit in de buurt lag van het klooster. Vanaf toen heeft Jozef van Steenberge zich uit kunnen leven in zijn passie voor hogegistingsbieren. Augustijn heeft sindsdien een constante groei meegemaakt. Het bier word zeer gewaardeerd, dankzij de milde, zachte maar zeer rijke smaak.