Augustijn Bruin

€ 1,79

Direct leverbaar !

Statiegeld: € 0,10

Augustijn Bruin heeft een licht rokerige smaak met tonen van noten en een klein beetje karamel. Het bier is niet zo zoet als men zou verwachten van een bruin bier. Augustijn Bruin is erg speciaal onder de Belgische bieren. Brouwerij van Steenberge werkt voortdurend aan nieuwe bieren, betere prestaties en een constante optimalisering van de processen waarbij de kwaliteit behouden blijft. Met het Augustijn bierbokaal is dit biertje helemaal compleet!

Geschiedenis

In de middeleeuwen brouwden en verkochten veel paters en monniken hun eigen bier. De reden hiervoor was vanwege het water dat vaak verontreinigd was, en dus was het veiliger om bier te drinken omdat het wordt gekookt tijdens het brouwproces.

Sinds 1295 wordt Augustijn gebrouwd door de paters Augustijnen in hun klooster te Gent. In 1978 gingen de paters Augustijnen op zoek naar een nieuwe partner voor het brouwen van hun bier, Augustijn. Brouwerij van Steenberge was een verstandige keuze, aangezien dit in de buurt lag van het klooster. Vanaf toen heeft Jozef van Steenberge zich uit kunnen leven in zijn passie voor hogegistingsbieren. Augustijn heeft sindsdien een constante groei meegemaakt. Het bier word zeer gewaardeerd, dankzij de milde, zachte maar zeer rijke smaak.

Meer informatie
Statiegeld € 0,10
Inhoud 33 cl
Land België
Gewicht 0.8000
Alcoholpercentage in % 7
Brouwerij Van Steenberge
Type bier Abdij, Bruin / Dubbel
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Augustijn Bruin
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.