Ename Tripel

Waardering:
100% of 100
€ 1,89

Direct leverbaar !

Statiegeld: € 0,10

Ename Tripel is een prachtig bier waar je zin in krijgt als je er alleen al naar kijkt. Hij heeft een goudgele kleur met een mooie, stevige en spierwitte schuimkraag. De aroma’s hebben zachte geuren van mout, een licht kruidig hintje en de droogfruitige aroma’s denken aan ananas. Het mout drijft boven en hier is aan te merken dat het om een tripel gaat, de zachte smaak is erg geliefd. De smaak is licht zoetig en de afdronk heeft een bitter einde.

Bekijk ook het originele Ename bierglas!

Geschiedenis

Ename is een deelgemeente van Oudenaarde waar zich de ruïnes van de abdij van Ename bevinden. Deze zijn open voor publiek en kunt u bezoeken. Deze abdij werd in 843 gebouwd, de tijd van het Verdrag van Verdun. De Schelde werd toen de grens tussen Vlaanderen en het Duitse Keizerrijk. Aan de Schelde werd zodoende een burcht gebouwd die de Graaf van Vlaanderen en de Fransen weg moest houden. Dit was tevergeefs, want de burcht werd meer dan eens verwoest.

In 1063 bouwden de Benedictijnmonniken de burcht om in een fort. De eerste brouwactiviteiten vonden toen plaats, maar dit duurde niet lang want tijdens de Franse Revolutie werd alles met de grond gelijk gemaakt. De paters verdwenen.. Maar het bier bleef bestaan.

De abdij werd het nieuwe kloppende hart van Ename en speelde zo een essentiële rol in het ontstaan van de stad Oudenaarde. Tot de achttiende eeuw bruiste het in en rond de abdij van de bedrijvigheid.

Meer informatie
Locatie D8
Land België
Inhoud 33 cl
Statiegeld € 0,10
Gewicht 0.8000
Alcoholpercentage in % 8.5
Brouwerij Roman
Type bier Abdij, Tripel
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ename Tripel
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.