Achelse Kluis Bruin

33 cl

Achelse Kluis Bruin

33 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 1,99
Excl. € 0,10 statiegeld
  • Vanaf 24 voor € 1,85 per stuk
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 33 cl
Land Belgie
Brouwerij Achelse Kluis
Type Bier Bruin / Dubbel, Trappist
Alcohol % 8,0 %
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Dit diepbruine trappistenbier, de Achelse Kluis 8 Bruin is van hoge gisting. Het donkere mout geeft een aangename zoetheid aan de smaak en geur. Zonder toevoeging van kruiden ruikt het bier toch naar zoethout, anijs en gedroogd fruit. De smaak van Achelse Kluis Bruin is zacht en vol op de tong maar heeft een sterke afdronk. Samen met de Achelse Kluis 8 Blond is dit het enige bier dat op fles is uitgebracht door de brouwerij. Perfect te drinken uit het bijbehorende bierbokaal van Achelse Kluis!

Geschiedenis

De monniken van Westmalle herinnerden zich de klein abdij van Hamont-Achel die in 1851 was opgericht. Net als de meeste abdijen, de toen nog veelzijdige benedictijnenabdijen, verbouwde ook deze abdij al gauw haar eigen gewassen en werd er 8 jaar later, in 1859, bier, kaas en brood gemaakt. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de abdij grotendeels verwoest en in 1917 werd het koper van de brouwketels in beslag genomen en omgesmolten tot munitie. Omdat de abdij op naam stond van twee trappisten met Nederlandse afkomst wees de Belgische overheid na de oorlog een aanvraag voor vergoeding van oorlogsschade aan.

Na de Tweede Wereldoorlog werd er gestart met de bouw van een nieuwe abdij waarvan slechts twee van de vier geplande vleugels werden gerealiseerd. Pas in 1997 werden door de abdij van Westmalle de benodigde fondsen vrijgemaakt en personeel beschikbaar gesteld voor de nieuwe brouwerij in Achel.