Absint

  1. 1
  2. 2
  1. 1
  2. 2

Inleiding

Het groene drankje absint is een graag geziene gast bij mensen thuis en wordt ook altijd hartelijk verwelkomd op de vele feesten waar die gezien wordt. De drank absint wordt standaard gemaakt van anijs, diverse kruiden, venkel en uiteraard absintalsem, de laatste van het lijstje is het kern ingrediënt en hieraan ontleent absint dan ook zijn naam. Bij Drankgigant.nl hebben we het assortiment van absint flink uitgediept en zo breed mogelijk neergezet, als je absint wil kopen dan zit je bij ons zeker goed!

Over het algemeen heeft absint een (geel)groene kleur en een hoog alcoholpercentage, zo zijn er genoeg flessen te vinden met een percentage van boven de 50%! Dit maakt ‘m onder andere geliefd onder jongeren want perfect om mee te shotten of om mee te mixen. Bij ons is de echte absint liefhebber aan het juiste adres, met meer dan 50 verschillende soorten absint om te bestellen zit er voor ieder wel wat wils tussen!

Absint drinken

Zoals hierboven vermeld wordt absint wel eens puur gedronken of gemixt maar er zijn verschillende manieren om te genieten van dit drankje. Zo is het niet ongewoon om water en suiker toe te voegen, er bestaat hier zelfs een speciale lepel voor die u hier kunt kopen; Absint Lepeltje.

Het ritueel gaat als volgt; men schenkt wat absint in en neemt de absintlepel in de hand. Dan plaatst men een suikerklontje bovenop de lepel en druppelt men ijskoud water op het suikerklontje, vervolgens roert men goed door en voilà; absint is klaar om te drinken!

De laatste jaren is er echter een trend te bespeuren waarbij het suikerklontje ondergedompeld wordt in absint om deze vervolgens te flamberen. Geeft gegarandeerd een mooi effect! We raden trouwens wel aan om bij het flamberen de absint door een rietje te drinken. 

Traditioneel gezien hoort de Absint gedronken te worden in een speciaal en op maat gemaakte Absint Glas. Dit glas zorgt ervoor dat u de klassieke traditie waarop de Absint gedronken dient te worden aanhoudt.

Geschiedenis

Absint heeft nogal een geschiedenis, aan het begin van de vorige eeuw werd het drankje zelfs verboden in verschillende Europese landen omdat de drank hallucinerende werkingen zou hebben. In 1909 werd absint in Nederland verboden middels de absintwet, die in 2005 vervolgens teniet werd gedaan naar aanleiding van nieuw wetenschappelijk onderzoek.

Tegenwoordig is absint dus weer verkrijgbaar in Europa, echter zijn er wel strikte restricties opgelegd aan de productie ervan. Zo is de concentratie van absintalsem wettelijk vastgelegd en bijna niet meer te vergelijken met de absint van voor het verbod. Gelukkig is de smaak nog steeds super en kent het een gevarieerd aanbod waardoor er voor iedereen wel wat wils tussen zit! 

Soorten Absint

De Absente 55 is een Europese variant op de Absinte die oorspronkelijk uit Frankrijk komt, en doet zijn naam eer aan door het aantal alcohol percentage dat deze bevat (55%). Deze licht bitter smakende drank wordt gemaakt van een infusie van de essentie van absint kruiden (1.5%), citroenmelisse, munst distlaat, rietsuiker en alcohol. Sinds de dag dat deze drank het licht heeft gezien is deze aanzienlijk gestegen in populariteit, ook deze drank dient op traditionele wijze gedronken te worden, namelijk met een speciaal Absint Lepeltje

Voor de liefhebbers en gevariëerde drinkers van Absinthe hebben wij de Absinth Tabu mini-pack. Deze perfecte samenstelling bestaat uit de 3 beste Absinth soorten die afkomstig zijn uit huize Tabu. Tegen een gezonde prijs kunt u genieten van de mini-pack met 3 verschillende soorten van Absinth die exclusief bij Drankgigant te verkrijgen is. De smaken met de inhoud van 4 cl waarvan u kunt genieten in dit pakket zijn: Tabu Dry, Tabu Classic en Tabu Red. 

Wanneer u een samenstelling van Absinte wilt, bent u bij Drankgigant aan het juiste adres. Wij hebben de perfecte samenstelling voor uw gelegenheid en leveren u de Absinthe Green 70 + Glazen. De Absinthe Diable Vert bevat een alcohol percentage van 70% en is inbegrepen met 2 officiële Absinth glazen. Deze drank bevat 20 cl en is bijvoorbeeld ideaal om als cadeau te bestellen in enkele handelingen met de exclusieve service van Drankgigant. U kunt deze bestelling doen door op het artikel Absinthe Green 70 + Glazen te klikken, en/of vinden in ons cadeaus-assortiment

De Absinthe Blue 80 + Glazen is een mooi samengesteld voordeelpakket waarbij er 2 officiële Absint glazen in het pakket zijn inbegrepen. Dit pakket is ideaal voor een verjaardag, en kan heel goed dienen als cadeau. Deze fles bevat 20cl en doet zijn naam perfect eer aan door de kleur die hij bevat en het alcoholpercentage dat deze drank bedraagt (80%). U kunt deze bestelling doen door op het artikel Absinthe Blue 80+ Glazen te klikken en/of vinden in ons cadeaus-assortiment

De Abinthe Diable Noir 85, ook wel Absinth Black 85 genoemd is een sterke drank die u exclusief bij Drankgigant kunt bestellen met 2 officiële Absinth glazen inbegrepen. Dit is één van de meest sterke Absinth combinaties en dient traditioneel gezien gedronken te worden met een Absinth lepel, die ook exclusief bij Drankgigant te verkrijgen is. U kunt dit product bestellen door te klikken op Absinthe Black 85 + Glazen en/of door deze te bestellen in het cadeaus-assortiment.