Absinth Tabu mini-pack

€ 11,95

Direct leverbaar !

Een combinatie van de 3 beste absinth’s van huize Tabu, ieder met zijn eigen karakteristieke smaak en verpakt in handige miniflesjes om te proeven en mee te nemen. De smaken;

  • Tabu Dry 4cl (ook te verkrijgen in 70cl, hier)
  • Tabu Classic 4cl (ook te verkrijgen in 70cl, hier)
  • Tabu Red 4cl (ook te verkrijgen in 70cl, hier)

De absinth zijn alledrie zonder toevoegingen van suiker en synthetische stoffen gemaakt en worden alledrie gekarakteriseerd door hun hoge alcoholpercentage en hun hoge gehalte van thujon. Bekend en berucht, de Absinth Tabu.

Geschiedenis

Henri-Louis Pernod een likeur stoker stichtte in 1798 een absintdistilleerdij. In1805 is Absint voor het eerst commercieel geproduceerd door Henri-Louis Pernod. Het recept die hij al eerder gekocht had kwam van de Franse arts Ordinaire. Hoewel de drank van oorsprong een volksdran is, werd absint in de 19e eeuw vooral populair onder de kunstenaars. De kunstenaars gaven absint ook de bijnaam ‘’de groene fee’’.de fee was voor hen een belangrijke bron voor inspiratie. Deze veronderstelling heeft ook te maken met de bijdrage van de mythe van de effecten van absint. Ondanks dat zou Vincent ban Gogh er zijn gele periode aan te danken hebben.
Er zijn zelfs beroemde mensen die ´´absintdrinkers’’ worden genoemd, dit zijn onder andere Charles Baudelaire, Guy de Maupassant en de Amerikaanse rockster Marilyn Manson. De laatst genoemde heeft zelfs zijn eigen absint gemaakt genaamd ´´Mansinthe´´, hoewel deze huidige niet te vergelijken zijn met de oorspronkelijke drankjes.

In de 20e eeuw werd het drankje zelfs in een aantal Europese landen zelfs verboden. Dit kwam doordat je zou gaan hallucineren van een bestanddeel thujon wat in Absint is vermengd. Aanleiding van dit verbod was dat er een tragisch geval was gebeurd in Zwitserland. Een man die alcoholverslaafd was en op een avond 2 glaasjes Absint had gedronken en vervolgens zijn gezin vermoordde.

 

Meer informatie
Locatie A 5
Merk Tabu
Inhoud 12 cl
Alcoholpercentage 55 %
Land Frankrijk
Type drank Absinth
Mini categorie Mini Flesjes
Mini verpakking Cadeau, Glas
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.