La Trappe Witte Trappist

€ 1,39

Direct leverbaar !

Statiegeld: € 0,10

La Trappe Witte Trappist is het enige witte Trappisten bier met lichte nagisting op de fles. Aan dit bier worden geen kruiden toegevoegd wat de smaak ten goede komt, de gebruikte Saphirhop geeft het bier een citrusachtige geur. Een heerlijk bier om op een hete zomerdag lekker van te genieten.

Geschiedenis:

De abdij van La Trappe in Normandië is ontstaan in 1098, door diverse hervormingen door de eeuwen heen gingen de monniken strikter leven volgens de regels van de orde van de Cisterciënzers. In de volksmond werden zij Trappisten genoemd.

In het begin van de 19e eeuw werden Franse Trappisten gedwongen door de regering om een ander onderkomen te zoeken, de Trappisten vonden hun toevlucht in het Brabantse Berkel-Enschot, De toen aanwezige schaapskooi en hoeven werden “de Koningshoeven” genoemd naar de voormalige eigenaar Koning Willen II. Binnen de muren van deze abdij zijn zij bier gaan brouwen volgens de regels van de Trappisten. 

Als sinds 1884 wordt er bier gebrouwen door de monniken op het terrein van de Cisterciënzerabdij Onze Lieve Vrouwen van Koningshoeven. De eerste brouwmester Broeder Isidorus legde de grondslag voor het bier wat nog elke dag gebrouwen wordt.

In 2009 toen de brouwerij 125 jaar bestond is broeder Isodorus Laaber geërd met een eigen bier, de La Trappe Isid’or.

Meer informatie
Locatie B6
Land Nederland
Inhoud 33 cl
Statiegeld € 0,10
Gewicht 0.8000
Alcoholpercentage in % 5.5
Brouwerij Koningshoeven
Type bier Abdij, Trappist, Wit / Weiss
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:La Trappe Witte Trappist
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.