La Trappe Dubbel 75 cl

75 cl

Direct leverbaar !

Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*

€ 6,95
Plus
Minus
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 14.000 artikelen
  • Prijzen incl. BTW
  • Deskundige helpdesk: 0118 412 035
  • VEILIG ONLINE BETALEN

Meer informatie

Meer informatie
Land Nederland
Inhoud 75 cl
Gewicht in KG 1.4000
Alcoholpercentage in % 7
Brouwerij Koningshoeven
Type bier Abdij, Bruin / Dubbel, Trappist

Omschrijving

Het trappisten bier La Trappe Dubbel is gebrouwen in brouwerij de Koningshoeven. Wat de enige trappisten brouwerij is in heel Nederland. Heeft een prachtige diep roodbruine kleur met een karamelachtig karakter. De smaak is zoet en volmoutig met een alcoholpercentage van 7 %.

Geschiedenis:

De abdij van La Trappe in Normandië is ontstaan in 1098, door diverse hervormingen door de eeuwen heen gingen de monniken strikter leven volgens de regels van de orde van de Cisterciënzers. In de volksmond werden zij Trappisten genoemd.

In het begin van de 19e eeuw werden Franse Trappisten gedwongen door de regering om een ander onderkomen te zoeken, de Trappisten vonden hun toevlucht in het Brabantse Berkel-Enschot, De toen aanwezige schaapskooi en hoeven werden “de Koningshoeven” genoemd naar de voormalige eigenaar Koning Willen II. Binnen de muren van deze abdij zijn zij bier gaan brouwen volgens de regels van de Trappisten. 

Als sinds 1884 wordt er bier gebrouwen door de monniken op het terrein van de Cisterciënzerabdij Onze Lieve Vrouwen van Koningshoeven. De eerste brouwmester Broeder Isidorus legde de grondslag voor het bier wat nog elke dag gebrouwen wordt.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.