La Trappe Dubbel 75 cl

€ 6,95

Direct leverbaar !

Het trappisten bier La Trappe Dubbel is gebrouwen in brouwerij de Koningshoeven. Wat de enige trappisten brouwerij is in heel Nederland. Heeft een prachtige diep roodbruine kleur met een karamelachtig karakter. De smaak is zoet en volmoutig met een alcoholpercentage van 7 %.

Geschiedenis:

De abdij van La Trappe in Normandië is ontstaan in 1098, door diverse hervormingen door de eeuwen heen gingen de monniken strikter leven volgens de regels van de orde van de Cisterciënzers. In de volksmond werden zij Trappisten genoemd.

In het begin van de 19e eeuw werden Franse Trappisten gedwongen door de regering om een ander onderkomen te zoeken, de Trappisten vonden hun toevlucht in het Brabantse Berkel-Enschot, De toen aanwezige schaapskooi en hoeven werden “de Koningshoeven” genoemd naar de voormalige eigenaar Koning Willen II. Binnen de muren van deze abdij zijn zij bier gaan brouwen volgens de regels van de Trappisten. 

Als sinds 1884 wordt er bier gebrouwen door de monniken op het terrein van de Cisterciënzerabdij Onze Lieve Vrouwen van Koningshoeven. De eerste brouwmester Broeder Isidorus legde de grondslag voor het bier wat nog elke dag gebrouwen wordt.

Meer informatie
Land Nederland
Inhoud 75 cl
Gewicht 1.4000
Alcoholpercentage in % 7
Brouwerij Koningshoeven
Type bier Abdij, Bruin / Dubbel, Trappist
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:La Trappe Dubbel 75 cl
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.