La Trappe Tripel 75 cl

€ 6,95

Direct leverbaar !

La Trappe Tripel is een trappistenbier en gebrouwen in brouwerij de Koningshoeven. Wat de enige trappistenbrouwerij is in heel Nederland. Heeft een fruitige en bitter zoete smaak met een hoppige aroma. Dit tripel biertje heeft een alcoholpercentage van 8 % per volume.

Geschiedenis:

De abdij van La Trappe in Normandië is ontstaan in 1098, door diverse hervormingen door de eeuwen heen gingen de monniken strikter leven volgens de regels van de orde van de Cisterciënzers. In de volksmond werden zij Trappisten genoemd.

In het begin van de 19e eeuw werden Franse Trappisten gedwongen door de regering om een ander onderkomen te zoeken, de Trappisten vonden hun toevlucht in het Brabantse Berkel-Enschot, De toen aanwezige schaapskooi en hoeven werden “de Koningshoeven” genoemd naar de voormalige eigenaar Koning Willen II. Binnen de muren van deze abdij zijn zij bier gaan brouwen volgens de regels van de Trappisten. 

Als sinds 1884 wordt er bier gebrouwen door de monniken op het terrein van de Cisterciënzerabdij Onze Lieve Vrouwen van Koningshoeven. De eerste brouwmester Broeder Isidorus legde de grondslag voor het bier wat nog elke dag gebrouwen wordt.

Meer informatie
Inhoud 75 cl
Alcoholpercentage 8.0 %
Land Nederland
Brouwerij Koningshoeven
Type bier Abdij, Trappist, Tripel
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:La Trappe Tripel 75 cl
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.