Kapittel Pater

€ 1,79

Direct leverbaar !

Statiegeld: € 0,10

Kapittel Pater is een mooi rood bruin abdijbier wat voor dagelijks gebruikt gebrouwen werd in de tijd dat het klooster nog bewoond was door Paters. Door het lage alcohol percentage bleven zij helder van geest bij arbijd en gebed. Dit bier is van hoge gisting en heeft nagist op de fles waardoor hij goed bewaard kan worden en alleen maar beter wordt. Een heerlijk aroma van gerookt hout, pruimen en citrusvruchten die een heerlijke smaak geven aan het bier van licht gerookte mout en een heerlijk pallet van karamel en chocolade. De nadronk is heerlijk met een hint van zachte perzik die eindigt in een hoppige zachte bitterheid.

Geschiedenis:

De brouwerij van Kapittel Watou bieren kent een lange geschiedenis, al in de 17e eeuw toen Vlaanderen nog niet eens bestond! In dit tijd werd watou tot graafschap gesticht.  De zoon van de graaf en gravin bouwde een kasteel en een brouwerij en begon daar met het brouwen van bier.

In de 18e eeuw tijdens de franse revolutie ging alles verloren door het plunderen van de Franse troepen en brand. De Graaf en zijn gevolg ontliep de guillotine door te vluchten naar Engeland.

In de 19e eeuw ( 1820 ) vond een lokale boer het tijd om bier te brouwen, Revolteer al wat je wil, maar wij hebben bier nodig zei hij ! De brouwerij kreeg de naam Gouden Leeuw en kreeg een logement en stallen voor paarden.

In de 20e eeuw door de komst van moderne media en technieken kreeg authentiek bier een boost, hier profiteerde het abdijbier van en het werd geschonken in betere restaurants en te koop in bierspeciaalzaken in België en Noord-Frankrijk.

In 1962 kwam door erving een nieuwe eigenaar in beeld, zij garandeerde verdere continuïteit van het mooie product en zij exporteerden naar diverse Europese landen.

Nu in de 21e eeuw exporteren zij naar 9 landen over de hele wereld en hebben ook diverse prijzen gewonnen met hun bieren.

Prijzen: 

  • 2010 Goud Sas pils
  • 2010 Goud Kapittel blond
  • 2010 Zilver Poperings hommelbierBelangrijk om te weten:

  • De brouwerijen zijn nog steeds in handen van dezelfde familie Leroy en worden geleid door ondertussen de 7e generatie brouwers; Hendrik en Philip Leroy
  • Zij gebruiken onze eigen giststammen die gekweekt en gecultiveerd worden in ons labo te Boezinge.
  • De brouwmeesters gaan sinds generaties over van vader op zoon
  • De hoppe die gebruiken is een artisanaal product uit de bekende regio Poperinge

Film:

Meer informatie
Locatie B5
Statiegeld € 0,10
Inhoud 33 cl
Land België
Gewicht 0.5000
Alcoholpercentage in % 6
Brouwerij Kapittel
Type bier Abdij, Pilsener
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kapittel Pater
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.