Duvel

€ 1,59

Direct leverbaar !

Duvel is een blond bier van hoge gisting met nagisting op de fles. De smaak heeft een subtiele bitterheid en het verfijnde aroma geeft het bier een uitgesproken hopkarakter. Het speciale brouwproces duurt ongeveer 90 dagen en zorgt ervoor dat het bier resulteert in pure stijl en een aangenaam alcoholzoete smaak. Het belangrijkste ingrediënt van Duvel is gerst.

Als men over de zwaardere bieren spreekt word er meestal naar Duvel verwezen, het blonde bier met pittige en prikkelende aroma’s. Duvel heeft een alcoholpercentage van 8,5%. De aroma’s hebben geuren citrus die ook terugkomen in de smaak. Dit komt door het gebruik van alleen de beste hopsoorten. Duvel is het best te drinken op 5 ?C en uiteraard uit het Duvel bierglas!

Over Duvel

In 1914, na het einde van de Eerste Wereldoorlog nam Albert Moortgat de brouwerij over van zijn vader en tevens de oprichter Albert Moortgat. Hij lanceerde in 1917 een nieuw bier genaamd Victory Ale, vanwege het einde van de Eerste Wereldoorlog, dit werd in 1923 veranderd in Duvel toen de schoenmaker van het dorp het bier dronk en zei: “Dit is een echte Duvel”, en zo ontstond de naam die we vandaag de dag nog steeds kunnen aanprijzen.

Meer informatie
Locatie D8
Land België
Inhoud 33 cl
Gewicht 0.8000
Alcoholpercentage in % 8.5
Brouwerij Duvel Moortgat
Type bier Blond
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Duvel
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.