Toppers van de week

Tripel Karmeliet
scherp geprijsd
1, 79 1, 69
Direct leverbaar!
scherp geprijsd
Erdinger Weissbier
Sale
1, 50 1, 69
Direct leverbaar!
Sale
Trappist Westvleteren 12
4, 95
Direct leverbaar!

Speciaalbieren

60 resultaten

Clausthaler Classic Alcoholvrij
0, 99 0, 89
Direct leverbaar!
Veltins Pilsener
0, 99 0, 89
Direct leverbaar!
Warsteiner Isotonisch Alcoholvrij
1, 19 1, 09
Direct leverbaar!
Warsteiner Radler
1, 19 1, 09
Direct leverbaar!
Krombacher Alcoholvrij Pilsener
1, 19 1, 09
1 à 2 dagen levertijd
Veltins Pilsener 0.0% Alkoholfrei
1, 25 1, 15
Direct leverbaar!
Krombacher Radler Alcoholvrij
1, 29 1, 19
Direct leverbaar!
Warsteiner Radler Alcoholvrij
1, 29 1, 19
Direct leverbaar!
Krombacher Pilsener
1, 29 1, 19
Direct leverbaar!
Warsteiner Premium
1, 29 1, 19
Direct leverbaar!
Erdinger Alcohol Vrij
1, 39 1, 29
Direct leverbaar!
Warsteiner Herb Alc. Vrij
1, 39 1, 29
Direct leverbaar!
Veltins Radler
1, 39 1, 29
Direct leverbaar!
Erdinger Helles Op=Op (THT 06-24)
THT
1, 42 1, 89
Direct leverbaar!
Krombacher Radler
1, 49 1, 39
Direct leverbaar!
Krombacher Pils
1, 49 1, 39
Direct leverbaar!
Maisels Weisse Alcoholvrij
1, 49 1, 39
Direct leverbaar!
Gratis
verzending

Speciaalbieren

Speciaalbier uit alle hoeken van de wereld, het grootste deel uit het bekendste bierland van de wereld: Belgi. Vele bijzondere Tripels, dubbels en blonde schoonheden allen met eigen unieke smaak en kleur. Maar ook hebben wij bieren uit Nederland, Duitsland en deVerenigde Staten.

Door de jaren heen is er meer en meer gexperimenteerd met speciaalbier n met succes. Tegenwoordig zijn er duizenden speciaalbieren verkrijgbaar, en worden ze steeds specialer zoals rijpingen op whiskyvaten, infused met bourbon of rum en met bijzondere kenmerken van hop. Deze gewilde smaken, lageringen en gebruik van hop maken de wereld van speciaalbier steeds interessanter. Ook wordt er steeds vaker bier weggelegd voor de perfecte nagisting op fles, tijden van 2 tot 8 jaar zijn geen uitzondering en maken het bier in vele gevallen zeer rijk en speciaal.

Stout

Donker, bijna zwart van kleur met een sterke smaak die doet denken aan gebrande of geroosterde koffie. Een bovengistend bier met een zeer romige schuimkraag. Vaak is er naast de koffie smaak ook chocolade te proeven in het bier. Het bier zelf is gemaakt van geroosterde gerst.

Blond

Blonde bieren zijn bieren met een mooie heldere goudgele kleur en een mooie frisse schuimkraag. Ze behoren vaak tot de stevige bieren met een hoog alcoholpercentage.

Abdijbier

Dit zijn bieren van hoge gisting die hun oorsprong kennen in de oude abdijen, tegenwoordig vinden we nog weinig bieren die in de abdij gebrouwen worden. Vaak worden deze bieren gebrouwen onder licentie bij een grote brouwerij.

Trappistenbier

Dit bier mag uitsluitend binnen de muren van de abdij gebrouwen worden, wereldwijd zijn er maar 12 officile Trappistenbieren die het logo mogen voeren van authentiek trappist. Trappistenbieren zijn van hoge gisting en op de fles gerijpt, hierdoor ontstaat er depot in het bier, dit kan gedronken worden en heeft een bittere smaak. Het bevat veel eiwitten en de vitamines B1 en B2.

Dit zijn de Trappisten:

 1. Achel (Belgi)
 2. Chimay (Belgi)
 3. Orval (Belgi)
 4. Rochfort (Belgi)
 5. Westmalle (Belgi)
 6. Westvleteren (Belgi)
 7. La Trappe (Nederland)
 8. Zundert (Nederland)
 9. Stift Engelszell (Oostenrijk)
 10. Spencer (Amerika)
 11. Tre Fontane(Italie)
 12. Tynt Meadow (Engeland)

Bokbier is een echt seizoensbier, dat over het algemeen een zoete smaak heeft en welke traditioneel wordt gebrouwen van de 1e oogst van het seizoen. Door de kwaliteitsverschillen die bij de jonge gewassen voorkomen smaken de bieren elk jaar weer anders. Bekende bokken zijn de lente en de herfstbok, maar er zijn ook bokbieren welke op houten vaten gerijpt worden, de zogenaamde houtbok. Bokbieren zijn bieren met een lage gisting.

Witbier

Gemaakt van gerstemout en tarwemout en vaak met verschillende kruiden zo als koriander en citrusschillen gebrouwen. Door de karakteristieke bleke kleur heeft het zijn naam gekregen, door de frisse smaak is het een bier wat veel in de zomer gedronken wordt. Het bier is een bier van hoge gisting en ongefilterd waardoor het wat troebel is.

Lambiek

De oudste biersoort, welke is ontstaan door spontane gisting. De echte Lambiek komt uit Belgie en wordt gebrouwen in de Zennevallei ten zuidwesten van Brussel. Alleen hier komen de juiste gistsoorten voor en kan het bier van spontane gisting gebrouwen worden, dit resulteert in fris en zuur bier met een wijnachtige aroma en weinig koolzuur.

Geuze

Geuze wordt gemaakt van de echte Lambiek, door jonge en oude Lambiek te mengen en voor een tweede keer te laten gisten op de fles ontstaat Geuze. Er zijn Geuze bieren van enkele jaren oud. De smaak is licht zurig met geroosterde aromas en is amberkleurig.

Fruitbier

Een overkoepelende naam voor verschillende bieren zoals, rosbier en kriek. Rosebier is eigenlijk een witbier maar met een toevoeging van rood fruit waardoor het een licht roze kleur krijgt met een heerlijk zoet karakter. Kriek is een vruchtenbier welke behoort tot de familie van de Lambiek. Kriek wordt gemaakt van kersen of frambozen, door deze toevoeging aan de Lambiek ontstaat er een elegant bier, friszuur met een fruitig aroma.

Pilsener

Pilsener, Pilsner of Pils is een soort bier welke het levenslicht zag in de plaats Pilsen (Tsjechi Plze) en is een ondergistend bier met een goudgele kleur. Pils wordt gebrouwen van mout, water, hop en gist. Soms worden er suikers en ongemoute granen toegevoegd om het alcoholpercentage te verhogen en voegen ze karamel toe om het bier donkerder te maken. Grote brouwerijen maken pils welke voor een breed publiek toegankelijk is en daardoor weinig spannends aan smaak bevat, kleine brouwerijen brouwen vaak pils met een meer uitgesproken karakter.

Bruin / Dubbel

Dubbel of Bruin bier is bier wat twee keer vergist is, vandaar de naam dubbel. Eerst vindt er een bovengisting plaats, na het bottelen vindt de tweede vergisting plaats op de fles. De kleuren van het bier gaan van middelbruin tot donkerblond, het bier is wat zoeter en zachter van smaak.

Tripel

Tripel is een zwaar bovengistend bier met hergist op de fles, vaak in de kleur blond en amber met een typische moutig maar ook licht zoete smaak. Het bier wordt onder ander gemaakt met tarwevlokken of tarwemout en het alcoholpercentage ligt tussen de 7 en 11%. Deze hoge waarde ontstaat door de toevoeging van suiker of wel glucose. Sommige tripels kennen een kruidig aroma door de toevoeging van botanicals zoals koriander en sinaasappelschil.

Amber

De Belgische Ale die amberkleurig is, is een bovengistend bier met een zachte volle smaak. Met aromas van geroosterde mout en een iets zurige maar toch frisse afdronk.

Ale

Dit biersoort is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, het proces is in principe hetzelfde als het brouwproces van pils met als enige verschil dat boven op gewoon mout er ook geroosterde mout word gebruikt. Dit zorgt er voor dat het bier een amber of koperachtige kleur krijgt. In Nederland staat Ale ook wel bekend als Amber bier, en in Belgi als speciale.

India Pale Ale

India Pale Ale is ontstaan doordat bier een kortere houdbaarheid had dan de duur van de lange reis van Engeland naar India. Waar het normale bier zou bederven, bleef India Pale Ale door het toevoegen van een extra hopsoort prima geconserveerd. De smaak is over het algemeen fruitig met een bitter in de afdronk.

Saison

Dit type bier vindt zijn herkomst in de Belgische provincie Hennegouw. Saison is het Franse woord voor seizoen, oorspronkelijk is dit dus een seizoensbier die werd gebrouwen in de winter door boeren om deze te kunnen schenken aan de seizoenarbeiders in het oogstseizoen. Het brouwen van deze bieren gebeurde dus doorgaans in de winter, tegenwoordig gebeurt dit het hele jaar door en niet alleen meer in Hennegouw. Om het bier saison te mogen noemen moet het wel voldoen aan bepaalde regels en mag hier maar op 2 punten van afgeweken worden.

Glutenvrij

Gluten zijn eiwitten die voorkomen in tarwe, rogge, gerst en spelt. Tarwe en gerst zijn de grondstoffen van bier en ondanks de kleine hoeveelheid eiwitten dat nog overblijft na het brouwproces, kan er niet worden uitgesloten dat het bier nog sporen van gluten bevat. Glutenvrij bier is zoals de naam al zegt een bier zonder gluten. Dit bier kan op verschillende manieren worden gebrouwen. Het is dan ook een grote uitdaging om de smaak van het pils te behouden.

Cider

Appelcider wordt gemaakt van gefermenteerde appels. Cider is een verfrissend, licht alcoholisch drankje, met een basis van vruchtensap. Cider heeft vaak minder calorien dan de gemiddelde wijn. Het belangrijkste verschil tussen bier en Cider is dat de smaakmakers in het brouwproces worden toegevoegd en de zetmeelbron (granen en tarwe) worden gekookt om de suikers los te krijgen.

Ginger Beer

Ook bekend als gemberbier is van origine Amerikaans. Dit is een niet alcoholische drank die erg populair is geworden tijdens de drooglegging in de Verenigde Staten. De drank wordt koud geserveerd met eventueel een ijsklontje of wordt gebruikt in een mix met bijvoorbeeld rum.

Alcoholvrij-Alcoholarm

Alcoholarm betekent zoals de naam al suggereert dat het alcoholpercentage in dit bier vrij laag is. Officieel betekent dit dat het een percentage tussen 0,1% en de 1,2% heeft. Alcoholvrij wil zeggen dat er geen alcohol meer in het bier zit. Er zijn verschillende technieken om alcohol uit bier te halen. Soms wordt het op een bepaalde manier gefilterd, soms worden er bepaalde technieken uitgevoerd om ervoor zorgen dat tijdens het gistingsproces geen alcohol wordt geproduceerd.

Barley wine

In Nederland staat het ook wel bekend als gerstewijn, een bier met een hoog alcoholpercentage. Vaak wordt er pas van een Barley wine gesproken als het percentage boven de 10% ligt. Het is een Britse bierstijl en heeft het 'wine' gedeelte gekregen omdat het bijna net zo sterk is als een wijn. Een echte Barley wine heeft een licht tot donkere koper kleur.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.