Monkey 47 Gin

Waardering:
93% of 100
Speciale prijs € 32,50 Normale prijs € 34,50

Direct leverbaar !

Monkey 47 Gin geeft je die echte inheemse smaak in je gehemelte wanneer het weg smelt op je tong. Die ene smaak van 47 verschillende ingrediënten in een met een frisse tint van citrus vruchten en verschillende soorten pepers die jou die ‘‘spicy’’ nasmaak geven. Het is natuurlijk de jeneverbes die hem zijn excentrieke smaak geeft. Wanneer deze is gemixt met Tonic dan heb je de perfecte cocktail, met name Thomas Henry en dan kun je ook nog Thomas Henry elderflower proberen. Dit is weer een andere soort tonic. Zo zie je maar weer dat alles mogelijk is bij Drankgigant.

De droge met bronwater gedistilleerde Monkey 47 Gin is in zijn soort een uitblinker. Met zijn exotische tinten van India en pittige bite behoort ze tot een van de meest gedronken gin ‘s van de wereld, verdeeld over twintig landen in drie continenten.

SLOE GIN van monkey 47 in onze voorraad staan.

Geschiedenis

Opeen navolgende eeuwen van verandering van smaak, zijn we dan nu eindelijk in een nieuw hoofdstuk beland in de geschiedenis van de Gin. De geweldige Londense traditie van het brouwen van gin gaat nu samen met het exotische van India en het rouwe inheemse van het zwarte woud.

In 1950 neemt Montgomery Collins, als zoon van een diplomaat uit Madras, na zijn carrière in de Britse luchtmacht ‘’The wilde monkey’’ guest house over in de Vallei van het Zwarte Woud.Hiermee raakt hij verbonden met de inheemse traditie fruit te distilleren. Vanwege zijn eigen Britse passies, begint hij met het brouwen van zijn eigen Gin die ook meteen zijn handelsmerk zou worden voor zijn gasthuis tot ver in de jaren 70.

Vier decennia later neemt Alexander Stein het van hem over. Hij vertelt dat hij wel moest toen hij hoorde dat deze Gin niet alleen de originele ingrediënten bevatte maar ook nog eens inheemse ingrediënten uit het woud. ‘’ Ik wil het weer tot leven wekken’’ zegt meneer Stein over de Gin en gaat meteen opzoek naar een distilleerder.

Op een dag las hij een stuk in de krant over een legendarische distilleerder genaamd, Christophe Keller, die met exotische vruchten geweldige dingen kon doen. Ze konden meteen goed met elkaar over weg.

En zo ontstond hun tot leven gewekte Monkey 47 Gin, vernoemd naar het gasthuis waar het allemaal begon met Montgomery Collins en de 47 verschillende ingrediënten.

Monkey 47 Drinken

Wil je echt genieten van de monkey, doe het dan met stijl en geniet van de yellow monkey. Voeg 50 milliliter gin toe met wat ijs in een bekertje, 15 seconden roeren. Doe er dan een sneetje grapefruit bij met wat druppels van het sap er van. En voeg er tot slot wat Iraanse Saffraan aan toe. Dit geeft hem een bitter zoete tint en een geel kleurtje.

Al is Saffraan niet bepaald goedkoop het is zeker de moeite waard dit te proberen. Natuurlijk kun je het ook gewoon mixen met tonic. Tevens heb je verschillende soorten tonic. Zo heb je in België plaatsen waar je 10 verschillende tonic waters hebt met bijhorende Gin´ s.

Soorten Gins

London Dry Gin

London dry gin is de klassieke vorm van gin, deze gin hoeft ook niet per se uit London te komen. ´´London Dry´´ is een kwalificatie die er voor staat dat alle ingrediënten er in zijn mee gedistilleerd. Na dit proces mag alleen water worden toegevoegd na distillatie. Dit is natuurlijk helemaal zelf te bepalen.

Distilled Gin (Monkey 47)

Distilled Gin volgt het zelfde proces door, maar na afloop worden er nog extra ingrediënten toegevoegd of mee gedistilleerd. Dit zijn vooral ‘premium gin´ s’ die hun gins her distilleren met bijvoorbeeld citrus vruchten of een infusie toevoegen van bijvoorbeeld komkommer waar veel mensen gek op zijn.

Compound Gin

Compound Gin zijn wat goedkopere Gin’ s, bijvoorbeeld de huismerken in een slijterij of supermarkt. Vergelijk het met het verschil tussen goedkoop parfum en kwalitatieve parfums.

Old Tom Gin

Gin soort die tegenwoordig nauwelijks gebruikt wordt, maar door de opleving van klassieke cocktails wel weer geproduceerd wordt en deze is dus ook niet verkrijgbaar. Dit is de zoete stijl van gin, oorspronkelijk zoet om de scherpe alcoholsmaak te verhullen. Een goede cocktailbar heeft wel een fles Old Tom staan, omdat deze nodig zijn voor sommige recepten.

Meer informatie
Merk Monkey
Land Duitsland
Leeftijd Niet Vermeld
Inhoud 50 cl
Gewicht 1.0000
Alcoholpercentage in % 47
Soort gin Kruidige Gin
Verpakking Geen
Biologisch geproduceerd Onbekend
Houdbaarheid na openen 6 Maanden
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Monkey 47 Gin
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.