Plymouth

70 cl

Direct leverbaar !

Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*

€ 19,95
Plus
Minus
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 14.000 artikelen
  • Prijzen incl. BTW
  • Deskundige helpdesk: 0118 412 035
  • VEILIG ONLINE BETALEN

Meer informatie

Meer informatie
Merk Plymouth
Land Verenigd Koninkrijk
Inhoud 70 cl
Gewicht in KG 1.3000
Alcoholpercentage in % 41
Soort gin Zoete Gin

Omschrijving

Plymouth is een Engelse Gin die wordt bedolven onder de prijzen en medailles de afgelopen jaren, geroemd om zijn kwaliteit en unieke karakteristieken zoals de prachtig vormgegeven fles. Zo heeft men in 2007 bij de World Spirits Competition twee prijzen overhandigd aan Plymouth;

  • Beste Gin ter wereld (goud)
  • Mooiste flesontwerp (goud)

 

Plymouth heeft een zachte textuur die moeiteloos je mond inglijdt en je gehemelte bereikt, zijn lichtzoete smaak maakt ‘m zo ontzettend lekker en geliefd onder bartenders. Probeer ook de andere twee Gin ’s van Plymouth namelijk de Navy Strength en de Sloe Gin.

Geschiedenis

Niet lang na dat Coates & Co is begonnen met het produceren van sterke dranken zoals Plymouth in 1973, werd Plymouth Gin een winkel favoriet in elk land waar het naar verstuurd werd. Het drink gedrag van de Koninklijke marine had zich aangepast in de voorkeur van Gin, hierdoor moest Gin wel beter worden omdat het steeds meer gedronken werd en er steeds meer vraag naar kwam.

Rond het jaar 1850 verkocht Coates & Co zo rond de 1000 vaten van Navy Strength Aby Gin per jaar, met een alcohol percentage van 57%. De mariniers mixten deze sterke Gin met Angostra Bitters of citroen sap voor medicinale doeleinden. Dankzij de Britse Koninklijke Marine die het verspreide over heel de wereld is het het grootste merk van sterke Gin, met zo’n 1000 vaten per week die naar Amerika vervoert worden, ter wereld geworden in de 19e eeuw.

In 1896 ontstond het eerste recept voor een droge martini gemixt met Plymouth Gin en later zo rond 1930 was Plymouth de ster in een cocktail era. Het is de enige Gin vandaag de dag die nog steeds verschillende soorten recepten in het Savoy cocktail book bezit. Dat boek wordt gezien als de Bijbel der mix- o- logica om het maar zo te zeggen.

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.