Citadelle Gin

70 cl

Citadelle Gin

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 27,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 70 cl
Soort Bloemen Gin, Citrus Gin
Alcohol % 44 %
Merk Citadelle
Herkomst Verenigd Koninkrijk
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Citadelle Gin heeft een delicate en geurige neus van verse bloemen, Anijs, jasmijn, kamperfoelie en kaneel. Na enkele ogenblikken wordt de smaak steeds intenser, krachtiger en komen er steeds meer overheerlijke kruidige aroma’s van de anijs en kaneel. De smakelijke Boeket doet ons zeer denken aan tuinen in de lente. In uw mond maakt de jeneverbes plaats voor complexiteit en voluptueuze smaken. Dit geeft hem een ander beeld dan London dry gin ’s. Het doet je denken aan verse bloemen die je samen met Schweppes of Fever tree weer leiden naar elegantie en ronde, zeer verfijnde afwerkingen.

De 19 kruiden worden toegediend gedurende 72 uur en drie dagen waarin de Citadelle lichaam wordt gevormd en neemt al haar aromatische tonen mee. Voor 12 uur, wordt Citadelle gedistilleerd in een koperen pot, waarna het eind resultaat er zeker mag zijn voor de Koninklijke Gin

Geschiedenis

In 1775, gaf Louis XVI twee visionaire Fransmannen, Carpeau  en Stival, de toestemming om een distilleerderij te openen bij de Citadelle in Dunkirk, die de Koninklijkedistilleerderij werd met een bevoorrecht 20 jarig bestaan. De twee oprichters hadden twaalf traditionele koperen pot stills gemaakt voor de distilleerderij, officieel de eerste van zijn soort in Frankrijk.

In 1989 was gin helaas net als vele whisky soorten een industriële drank geworden. Het verloor hierdoor zijn vroegere complexiteit en verfijning. Het was toen dat Alexandre Gabriel besloot een handgemaakte gin te  distilleren in smalle koperen pot sills, met dezelfde techniek die twee eeuwen geleden ook werd gebruikt.