Citadelle Gin

€ 27,95

Direct leverbaar !

Citadelle Gin heeft een delicate en geurige neus van verse bloemen, Anijs, jasmijn, kamperfoelie en kaneel. Na enkele ogenblikken wordt de smaak steeds intenser, krachtiger en komen er steeds meer overheerlijke kruidige aroma’s van de anijs en kaneel. De smakelijke Boeket doet ons zeer denken aan tuinen in de lente. In uw mond maakt de jeneverbes plaats voor complexiteit en voluptueuze smaken. Dit geeft hem een ander beeld dan London dry gin ’s. Het doet je denken aan verse bloemen die je samen met Schweppes of Fever tree weer leiden naar elegantie en ronde, zeer verfijnde afwerkingen.

De 19 kruiden worden toegediend gedurende 72 uur en drie dagen waarin de Citadelle lichaam wordt gevormd en neemt al haar aromatische tonen mee. Voor 12 uur, wordt Citadelle gedistilleerd in een koperen pot, waarna het eind resultaat er zeker mag zijn voor de Koninklijke Gin

Geschiedenis

In 1775, gaf Louis XVI twee visionaire Fransmannen, Carpeau  en Stival, de toestemming om een distilleerderij te openen bij de Citadelle in Dunkirk, die de Koninklijkedistilleerderij werd met een bevoorrecht 20 jarig bestaan. De twee oprichters hadden twaalf traditionele koperen pot stills gemaakt voor de distilleerderij, officieel de eerste van zijn soort in Frankrijk.

In 1989 was gin helaas net als vele whisky soorten een industriële drank geworden. Het verloor hierdoor zijn vroegere complexiteit en verfijning. Het was toen dat Alexandre Gabriel besloot een handgemaakte gin te  distilleren in smalle koperen pot sills, met dezelfde techniek die twee eeuwen geleden ook werd gebruikt.

Meer informatie
Merk Citadelle
Land Verenigd Koninkrijk
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 44
Soort gin Bloemen Gin, Citrus Gin
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Citadelle Gin
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.