Ename Dubbel

€ 1,69

Direct leverbaar !

Statiegeld: € 0,10

Ename Dubbel is een heerlijk abdijbier met een donkerroodbruine kleur. Hij heeft een stabiele en romige schuimkraag met prachtige aroma’s van karamel, gebrande mout, bittere chocolade, alcohol en gezoet fruit. De smaak word gedomineerd door de karamel en de bitterheid van de gebrande mout en hop. De afdronk mondt droog uit en maakt dit tot een speciale Dubbel.

Bekijk ook het originele Ename bierglas!

Geschiedenis

Ename is een deelgemeente van Oudenaarde waar zich de ruïnes van de abdij van Ename bevinden. Deze zijn open voor publiek en kunt u bezoeken. Deze abdij werd in 843 gebouwd, de tijd van het Verdrag van Verdun. De Schelde werd toen de grens tussen Vlaanderen en het Duitse Keizerrijk. Aan de Schelde werd zodoende een burcht gebouwd die de Graaf van Vlaanderen en de Fransen weg moest houden. Dit was tevergeefs, want de burcht werd meer dan eens verwoest.

In 1063 bouwden de Benedictijnmonniken de burcht om in een fort. De eerste brouwactiviteiten vonden toen plaats, maar dit duurde niet lang want tijdens de Franse Revolutie werd alles met de grond gelijk gemaakt. De paters verdwenen.. Maar het bier bleef bestaan.

De abdij werd het nieuwe kloppende hart van Ename en speelde zo een essentiële rol in het ontstaan van de stad Oudenaarde. Tot de achttiende eeuw bruiste het in en rond de abdij van de bedrijvigheid.

Meer informatie
Locatie D8
Land België
Inhoud 33 cl
Statiegeld € 0,10
Gewicht 0.8000
Alcoholpercentage in % 6.5
Brouwerij Roman
Type bier Abdij, Bruin / Dubbel
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ename Dubbel
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.