Duchesse De Bourgogne

25 cl

Duchesse De Bourgogne

25 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 1,59
Excl. € 0,10 statiegeld
  • Vanaf 24 voor € 1,50 per stuk
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 25 cl
Land Belgie
Brouwerij Verheaghe
Type Bier Bruin / Dubbel
Alcohol % 6,2 %
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Duchesse de Bourgogne is een prachtig Belgisch bier dat word gebrouwen door Brouwerij Verhaeghe in Vichte. Duchesse is een mooi oud bruin bier met hoge gisting en een alcoholpercentage van 6,2%. Doordat het bier word gerijpt op eikenhouten vaten heeft de smaak iets fruitigs. De afdronk is zoet fris en zeer intens. Het bier is goed te combineren met kaas of stoofpot. Het bier is uiteraard het best te drinken uit het originele Duchesse de Bourgogne bierglas!

Geschiedenis

Brouwerij Verhaeghe is opgericht door Paul Verhaeghe als brouwerij-mouterij in 1885. De verkoop van brouwerijen was toentertijd beperkt tot de regio of zelfs het dorp. Het bier dat hij maakte werd in de volksmond Polkes tonnenbier genoemd en de klanten wisten de kwaliteit te waarderen tot in Brussel. Vichte en Brussel lag toen nog ver van elkaar door de slechte wegen.

Eerste Wereldoorlog

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd Paul Verhaeghe gedwongen om voor de bezetter te brouwen, toen hij dit weigerde werd de volledige brouwerij ontmanteld door de Duitsers en werd het koper gebruikt voor de maak van oorlogsmunitie. De installaties werden na de oorlog vernieuwd en de klanten werden weer opnieuw opgezocht.

Tweede Wereldoorlog

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de brouwerij gedwongen om tafelbier te brouwen vanwege het tekort aan gerst. Dit tafelbier word ook wel “zéro-huit” genoemd, het verwijst naar bier van 0,8%.

Na de Tweede Wereldoorlog brak de vraag naar pils door in België en dit betekende het eind voor brouwerijen die tot die tijd alleen hoge gistingsbieren brouwden. Deze doorbraak kwam door een combinatie van technologische verandering in de sector, smaakverschuiving, hogere levensstandaard, verbetering van de wegen en de steeds grotere mobiliteit die ervoor zorgde dat de brouwnijverheid in een fase van massaconsumptie terecht kwam. Voor veel brouwerijen met nationale bekendheid was dit de tijd van grootste opgang.

Brouwerij Verhaeghe paste zich aan maar bleef regionaal verkopen en focuste op kwaliteitsverbetering van bestaande bieren en het maken van nieuwe hogere kwaliteitsbieren. Veel prijzen werden gewonnen en tegenwoordig wordt het bier ook buiten de Belgische landsgrenzen geprezen.