Tullamore Dew 12 Year

€ 38,95

Direct leverbaar !

Tullamore Dew 12 Year is een merk van een blended Ierse Whisky, terwijl het oorspronkelijk een pot still whisky is. De eerste keer dat deze whisky gedistilleerd is was in 1829 in de stad van Tullamore, Country offaly, Ierland. Het moderne product is een blended whisky die niet daadwerkelijk geproduceerd is in Tullamore, de primaire mix ingrediënten komen uit de New Midleton Distillery. De Tullamore Dew 12 years is een luxe blend met zachte en ronde aroma’s, waar de karakter van de combinatie van mout pot still mooi samensmelten. Zoete kruidige tonen bedekken de rijke tonen van het hout, verkregen door de rijping in Amerikaanse eikenhouten vaten. 

Op de neus is de Tullamore Dew 12 Year heel smaakvol en wordt er een complex boeket gepresenteert van verleidelijke geuren. Aroma's van fruitcake, vers gebrande amandelen, vanille, karamel en een aantal prachtige graankorrels maken de smaak uniek met een vleugje citroen. De eerste slok van deze whisky maakt al snel duidelijk dat men te maken heeft met een speciale whisky die rijk van smaak is. Deze whisky is duidelijk verouderd tijdens het rijpen in de Sherry vaten, want er is een rijke nootachtige smaak en een ondertoon van donker fruit te bespeuren. Er zijn sporen van een duidelijk licht elegante uitgebelanceerd hout noten, leder, lemon curd en caramel smaken. Er is een heerlijk korrel component die dient als een perfecte tegenhanger van de kruidige hout noten. Al met al is het een harmonieuze en elegante whisky die het zeker de moeite waard is om te ordenen.

Geschiedenis:

Michael Molloy stichtte in 1829 de eerste distilleerderij waaruit Tullamore Dew voortkwam. Familie Daly nam de zaak over toen Michael Molloy kwam te overlijden. Daniel E. Williams was een collega van Bernard Daly (de directeur) en nam de zaak weer van familie Daly over.

Tullamore Dew kende een roerige tijd, zeker gedurende de eerste en tweede wereldoorlog, ondanks deze economische moeilijke periode is het de distilleerderij toch gelukt het hoofd boven water te houden en kunnen wij nog steeds genieten van de heerlijke whisky’s.

Sinds 1950 heeft de distilleerderij verschillende eigenaren gekend. Bij de laatste overname van de distilleerderij in 2010 heeft William Grant & Sons het bedrijf gekocht voor maar liefst 300 miljoen euro.

Leuk om te weten:

De afkorting DEW is afkomstig van de initialen van Daniel E. Williams.

Meer informatie
Locatie WH 6
Merk Tullamore Dew
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 43 %
Leeftijd 12
Land Ierland
Type whisky Irish
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Tullamore Dew 12 Year
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.