Petrus Gouden Tripel

€ 1,89

Direct leverbaar !

Statiegeld: € 0,10

Petrus Gouden Tripel is een helderblond bier van hoge gisting met nagist op de fles. Met een smaak van romig mout en appel en zelfs een vleugje citroen maar ook koriander komen in dit bier naar voren. Het heeft een drogende bittere afdronk, op de neus heeft hij een fris fruitaroma.

Geschiedenis:

Brouwerij De Brabandere werd in 1894 opgericht en in 1895 in gebruik genomen door Adolphe De Brabandere, landbouwer op het "Hof ter Koutere" in Bavikhove. In 1909 werd Jozef De Brabandere eigenaar. Hij vergrootte de brouwerij en veranderde de naam in brouwerij Sint-Antonius. Tijdens de Eerste Wereldoorlog lag de brouwerij stil, maar nadien werd alles terug opgestart.

Na de dood van Jozef De Brabandere in 1929 neemt zijn weduwe het beheer over en doet verdere uitbreidingen. In 1950 komen er nieuwe eigenaars: Paul, Albert en Suzanne De Brabandere. Zij veranderen de naam terug in brouwerij De Brabandere. Oorspronkelijk werd het gebrouwen bier alleen verkocht aan cafés en particulieren, maar sinds 1950 ook aan bierhandelaars. Vanaf 1959 zijn Paul en Albert De Brabandere de bestuurders.

Halverwege de jaren 70 werd ook de horecasector een belangrijke klant. Later stappen Ignace en Vincent De Brabandere in het bedrijf. In 1990 werd de brouwerij als bedrijf afgesplitst van andere activiteiten van de familie (cafés). Op dat moment werd de naam brouwerij Bavik ingevoerd. In 2013 trad de vijfde generatie aan: Albert De Brabandere. In 2017 wordt deze gedelegeerd bestuurder. Er zijn investeringen gebeurd om de capaciteit op te drijven tot 500.000 hectoliter. Begin 2014 werd de oorspronkelijke naam brouwerij De Brabandere terug officieel.

De brouwerij is nog altijd een familiebedrijf en één van de grootste onafhankelijke brouwerijen in België. In 2005 kwam Test Aankoop tot de conclusie dat Bavik Premium Pils de beste smaak van alle Belgische pilsen heeft. De brouwerij is aangesloten bij de Belgian Family Brewers. Het familiale karakter van de brouwerij wordt geaccentueerd door de officiële naamsverandering per 1 januari 2014 tot brouwerij De Brabandere.

Meer informatie
Locatie B5
Statiegeld € 0,10
Inhoud 33 cl
Alcoholpercentage 7.5 %
Land Belgie
Brouwerij Bavik
Type bier Tripel
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Petrus Gouden Tripel
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.