Kasteelbier Rouge

€ 1,89

Direct leverbaar !

Statiegeld: € 0,10

Kasteelbier Rouge is een fruitbier gebrouwen door brouwerij Van Honsebrouck. Is gemengd met kasteel bruin waardoor er een uniek donker rode kleur uit komt. Heeft een alcoholpercentage van 8 % met een heerlijk fruitige kersen smaak.

Geschiedenis brouwerij van honsebrouck.

Het begon allemaal in 1900 in het west-vlaamse Ingelmunster als Emiel en Louisa Van Honsebrouck een kleine boerderij kopen en dat vervolgens omweten te toveren tot brouwerij waar zij 22 jaar lang bier brouwen voordat het overgenomen worden door hun oudste 2 zonen Paul en Ernest Van Honsebrouck in 1922. Hierdoor blijft de brouwerij in familie bezit, en werd er voornamelijk onder gistende bieren gebrouwen zoals pils, bruin en export.

Maar als in 1953 als Luc Van Honsebrouck beide stichters opvolgt kwam pas de echte groei van de brouwerij met opbouw van naamsbekendheid en vooral de specialisatie van hoge gisting zoals Bacchus. Vier jaar later waagde ze zich aan het brouwen van geuze. brouwerij van honsebrouck is o.a. de maker van de serie Kasteelbieren, Bacchus, Brigand, en Filou.

Meer informatie
Locatie E8
Land België
Inhoud 33 cl
Statiegeld € 0,10
Gewicht 0.8000
Alcoholpercentage in % 8
Brouwerij van Honsebrouck
Type bier Fruit
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kasteelbier Rouge
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.