We duiken het verre oosten in met Choya


Omdat Choya nu zo veel meer is dan alleen pruimenwijn. Een klassieker, en toch zeker een van die dranken waar mensen gelijk aan denken als ze de naam Choya horen. Maar er is zo veel meer te vinden!

Wist je dat Choya begon in 1914 in Japan als een wijngaard en pas in 1924 begon met het verkopen van alcohol? Nou, dan weet je dat nu. Maar het begon niet met pruimenwijn, maar wijn gemaakt uit druiven. Pas rond 1951 kwam de Choya pruimenwijn aan bod. Dat is toch al ruim zeventig jaar geleden dus hij heeft de naam klassiek meer dan verdiend! Dat, en zijn heerlijk fruitige smaken die hem tot een heerlijk aperitief maken!

In de loop van de jaren is er veel bij hun assortiment bij gekomen. Zoals de Choya Sake, gemaakt van Japanse rijst en met een zeer sterke smaak. Deze zou volgens sommige mensen helpen met het opwekken van je eetlust! Al zouden wij het zeker niet aanraden om te drinken op een lege maag. Dat zou heel onverstandig zijn!

Verder is er de Choya Yuzu, een heerlijk frisse citrus likeur gemaakt van de Japanse Yuzu vrucht van het eiland Shikoku. Deze beschikt over een zacht floraal aroma en natuurlijk een heerlijke smaak van citrus!

Natuurlijk is er nog veel meer wat Choya te bieden heeft. Ontdek het zelf hier bij Drankgigant.nl!

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.