Arran Robert Burns Blended

€ 17,50

Direct leverbaar !

Arran Robert Burns Blend is een whisky die is gedistilleerd ter eerbetoon aan de wereldberoemde Schotse dichter Robert Burns.  Deze whisky heeft een prachtige amberkleur, wat een cadeautje is voor de ogen! De heerlijke aroma's van appelm peer en sherry in combinatie met tonen van amandel, banaan en hinten eikenhout verleiden je om de smaak te proeven. Van smaak is deze overheerlijk met fruit, hout en vijgen. De citrusvruchten geven een lichte zuurtint aan de whisky. Een middellange afdronk die perfect gebalanceerd is met de smaken van appel, vanille en lichte hinten van kruiden.

Geschiedenis:

Arran is een uniek eiland dat bekend staat als Schotland in het klein, want het landschap, de bergen en laaglanden, valleien en de meren lijken precies op die van Schotland. In het begin van de 19e eeuw waren er meer dan 50 distilleerderijen op het eiland Arran, de meeste van deze distilleerderijen waren illegaal en hielden zich zorgvuldig verborgen voor de ogen van de belasting ontvangers.
Arran is een distilleerderij die in 1995 werd geopend door de familie Currie. Arran was weer de eerste distilleerderij op het eiland Arran na dat de laatste gesloten was in 1837.

Arran gebruikt een traditionele methoden voor het distilleren van haar whisky. Tijdens het distilleren worden er houten washbacks en koperen ketels gebruikt om de exacte methoden te kunnen gebruiken en te behouden. De locatie van deze distilleerderij ligt op een perfecte plek , deze plaats biedt het ideale water voor de productie van de whisky. Het water dat uit het meer Loch Na Davie komt stroomt dwars door de distilleerderij heen en  wordt gereinigd door graniet en verzacht door turf. Door de combinatie van frisse berglucht, een zilte zeebries en de warme golfstroom zijn perfect gebleken voor de rijping van deze overheerlijke malts.

De naam whisky mag pas gebruikt worden na dat hij een rijpingsproces van minimaal 3 jaar en 1 dag heeft ondergaan. Hierdoor is de distilleerderij Arran sinds 1998 pas een whiskyproducent. Om dat te vieren werd een gelimiteerde oplage voor de verkoop vrijgegeven, dit is een traditioneel gebruik.
Arran Single Malt wordt veel gebruikt in blended whisky’s zoals Loch Ranza en Holy Isle Cream Liquor.

Meer informatie
Locatie WH12
Merk Arran
Land Schotland
Leeftijd Niet Vermeld
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 40
Streek Arran, Islands
Type whisky Blended
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Arran Robert Burns Blended
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.