Arran Sauternes Finish

€ 43,50

Direct leverbaar !

Arran Sauternes Finish heeft 9 maanden mogen rijpen op Sauternes wijnvaten, waardoor hij een rijke smaak heeft met volle aroma's. Deze whisky is prachtig van uiterlijk met een amberkleur en een gouden gloed. Heerlijk van geur en smaak dankzij de invloeden van meloen, marsepein en een rijke scala aan kruiden. Dit is een zeer complexe whisky, maar ook zeer elegant. 

Geschiedenis:

Arran is een uniek eiland dat bekend staat als Schotland in het klein, want het landschap, de bergen en laaglanden, valleien en de meren lijken precies op die van Schotland. In het begin van de 19e eeuw waren er meer dan 50 distilleerderijen op het eiland Arran, de meeste van deze distilleerderijen waren illegaal en hielden zich zorgvuldig verborgen voor de ogen van de belasting ontvangers.
Arran is een distilleerderij die in 1995 werd geopend door de familie Currie. Arran was weer de eerste distilleerderij op het eiland Arran na dat de laatste gesloten was in 1837.

Arran gebruikt een traditionele methoden voor het distilleren van haar whisky. Tijdens het distilleren worden er houten washbacks en koperen ketels gebruikt om de exacte methoden te kunnen gebruiken en te behouden. De locatie van deze distilleerderij ligt op een perfecte plek , deze plaats biedt het ideale water voor de productie van de whisky. Het water dat uit het meer Loch Na Davie komt stroomt dwars door de distilleerderij heen en  wordt gereinigd door graniet en verzacht door turf. Door de combinatie van frisse berglucht, een zilte zeebries en de warme golfstroom zijn perfect gebleken voor de rijping van deze overheerlijke malts.

De naam whisky mag pas gebruikt worden na dat hij een rijpingsproces van minimaal 3 jaar en 1 dag heeft ondergaan. Hierdoor is de distilleerderij Arran sinds 1998 pas een whiskyproducent. Om dat te vieren werd een gelimiteerde oplage voor de verkoop vrijgegeven, dit is een traditioneel gebruik.
Arran Single Malt wordt veel gebruikt in blended whisky’s zoals Loch Ranza en Holy Isle Cream Liquor.

Meer informatie
Locatie WH12
Merk Arran
Land Schotland
Leeftijd Niet Vermeld
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 50
Streek Arran, Islands
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Arran Sauternes Finish
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.