Ardbeg Uigeadail

70 cl

Ardbeg Uigeadail

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 56,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Ardbeg
Land Schotland
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 70 cl
Alcohol % 54 %
Type Single Malt
Streek Islay
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Ardbeg Uigeadail bevat aroma's van turf, chocolade en karamel die je nieuwsgierig maken naar de zoete en rokerige smaak van deze heerlijke whisky. Deze zoete en rokerige smaak is tot stand gekomen door het rijpproces, wat deels heeft plaatsgevonden in bourbonvaten en deels in sherryvaten. Naast het rijpproces spelen de ingedriënten natuurlijk ook een hele grote rol. De ingedriënten die je tegen zal komen in de smaak zijn dadels, rozijnen en zoete sherry. De zoete smaak doet je denken aan fruitcake en stroop, maar de rokerige smaak doet je denken aan barbecue smaak. In de afdronk zie je hinten van olijven en honing voorbij komen.

Geschiedenis: 

De Ardbeg distilleerderij is een bedrijf dat overheerlijke Schotse Single Malt whisky produceert. Deze distilleerderij was in het jaar 1794 een illegale distilleerderij, de productie moest toentertijd gestaakt worden na een inval door de douanebeambten. Waarschijnlijk werd de distilleerderij in het jaar 1815 legaal en werd gesticht door John McDougall. Ardbeg is één van de drie nog steeds werkende distilleerderij aan de zuidkust van het eiland Islay. Ardbeg zegt dat hij de turfachtigste Islay whisky is en mout zijn gerst in Port Ellen. Tot 1959 was de distilleerderij in familiebezit. In 1977 werd het bedrijf geheel overgenomen door Hiram Walker en door Allies Distillers geëxploiteerd. Na een niet al te lange sluiting werd Ardbeg in 1989 weer geopend, maar nu zonder eigen mouterij.