Val Dieu Brune

€ 1,89

Direct leverbaar !

Statiegeld: € 0,10
Het bruine Abdijbiertje Val Dieu is gebrouwen in brouwerij Val Dieu. Heeft een koffie, mokka geur en heeft de smaak van gebrande mout. Met een alcoholpercentage van 8 % is de bruine Val Dieu sterker dan zijn blonde soort.

Geschiedenis:

In de 13e eeuw ontstond De abdij van Val-Dieu. Dit was bedoeld als een uitbreiding van de Abdij van Hocht, een klooster. In het jaar 1203 had de abdij een stuk grond gekocht, waarop de nieuwe abdij gebouwd zou moeten worden voor de monikken. In 1216 kregen zij een geschenk van de graaf van Dalhem. Dit geschenk was een stuk grond voor een nieuwe abdij, precies op de grens van graafschap Dalhem en hertogdom Limburg.

Na meerdere keren te zijn geteisterd door brand, is het in 1286 toch echt flink mis gegaan. De kerk werd vernield door een brand en werd in 1331 weer opgebouwd. In het jaar 1625 was de wederopbouw pas voltooid. Vervolgens werd de abdij ook nog eens in beslag genomen door de Fransen en doorverkocht aan de abt. Hij woonde hier tot zijn dood. De laatst overlevende monnik heeft het uiteindelijk voor elkaar gekregen om de abdij terug te kopen van de nabestaanden.

Meer informatie
Locatie A 4
Statiegeld € 0,10
Inhoud 33 cl
Alcoholpercentage 8.0 %
Land Belgie
Brouwerij Val Dieu
Type bier Abdij, Bruin / Dubbel
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Val Dieu Brune
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.