Sale

Direct leverbaar!

Beschrijving

Burgundy Wood gerijpte whisky op speciale Chateau de Chassagne Montrachet vaten. Unieke bijzondere rijping die de whisky volle bijna rode kleur geeft en fijne smaken van vanille, zomer fruit en chocolade. Een fijne volle combinatie die vol, fijn en zacht overkomt ondanks zijn 43% alcohol. Prachtige aanvulling aan de mooie andere Tullibardine soorten die wij verkopen.

Geschiedenis:

Tullibardine Distillery is een Schotse distilleerderij die bestaat sinds het jaar 1949. Het is een distilleerderij die single malt whisky's produceert in Blackford. In 2003 is Tullibardine Distillery verkocht aan Tullibardine Distillery Ltd, zij zijn de productie weer opnieuw begonnen. In het jaar 2011 is de distilleerderij weer verkocht, dit keer aan Picard Vins & Spiritueux, een Franse firma. De distilleerderij beschikt over productie van verschillende soorten single malt whisky's. Voorbeelden hiervan zijn 'aged oak edition single malt whisky' en 'sherry finish malt whisky'.

Meer informatie

Locatie
C-01-21-01
Merk
Tullibardine
Land
Schotland
Leeftijd in jaren
Niet Vermeld
Inhoud
70 cl
Locatie
C-01-21-01
Merk
Tullibardine
Land
Schotland
Leeftijd in jaren
Niet Vermeld
Inhoud
70 cl
Gewicht in KG
1.30
Alcoholpercentage
43
Streek
Highland
Type whisky
Single Malt
EAN:
5060074861261
Verkrijgbaarheid
Doorlopend
Houdbaarheid na openen
1 Jaar

Reviews

“Uitstekende whisky, zeker voor deze prijs!”
Tullibardine Burgundy was in de aanbieding en ik wilde graag een fles van deze distillery vanwege een bezoek aan Tullibardine een tijdje geleden dus de keus was gauw gemaakt.
De echte fun in deze whisky zit ‘m in de Bourgogne finish, die is goed te proeven maar niet overdreven aanwezig. Het is net dat beetje waardoor de whisky uitkomt boven een gemiddelde whisky van deze prijsklasse, drie of vier tientjes. Hij is ietwat stroperig lijkt het wel, heerlijk zacht en vanille en fruit komen heel beheerst naar voren. Hij heeft in het begin een beetje peper, dat verdwijnt weer zodra de zachte Bourgogne je tong streelt.
Ik ben geen wijnliefhebber maar dit is wel erg lekker hoor, zeker als je van port of PX finishes houdt, dan heb je aan deze een goede dram voor door de week!
- Thijs
Moment geduld...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.