Direct leverbaar!

Beschrijving

Tomintoul the gentle dram is een speyside whisky van 25 jaar oud met een mooie gouden kleur, een diep aroma met zoete noten van honing, peer en perziken die in een mix van vanile samen gaan met de geur van en sigaren doos. Hij heeft een zoete romig pallet in de mond met hinten van almond. De finish is heerlijk fruigit met een kruidig einde.

Geschiedenis:

De distilleerderij Tomintoul werd in 1964 opgericht. In de zomer van het daaropvolgende jaar vloeide de eerst spirit uit de distilleervaten. Tomintoul ligt dicht bij de rivier de Avon, in de regio Glenliver. Het verhaal gaat dat de winters in dit gebied zo slecht waren dat de aannemers tijdens de bouw altijd voor twee weken aan materiaal hadden liggen voor het geval ze ingesneeuwd zouden raken.

Tomintoul is de hoogstgelegen plaats in de Schotse highlands, ongeveer 80 km ten Zuid-Oosten van Inverness, in het raadsgebied Moray. De naam van het dorp is afgeleid van het Schotse-Gaelische woord ‘Toù an t-sabnail’ wat betekent ‘heuvel van de schuur’.

In het Stillhouse van Tomintoul staan twee wash still en twee spirit stills, die met stoom verhit worden. Voor de vergisting staan er vier kleine en vier grote washback, die van roestvrij staal gemaakt zijn. Voor de rijping van de new spirit worden er bijna uitsluiten refill vaten gebruikt en maar een beperkt aantal bourbon vaten. Uit de waterbron Ballantuan genaamd, haalt men het water om te brouwen, het koelwater komt uit de twee meertjes, die in de Hills of Cromdale gelegen zijn.

Meer informatie

Locatie
C-01-20-01
Merk
Tomintoul
Land
Schotland
Leeftijd in jaren
25
Inhoud
70 cl
Locatie
C-01-20-01
Merk
Tomintoul
Land
Schotland
Leeftijd in jaren
25
Inhoud
70 cl
Gewicht in KG
1.50
Alcoholpercentage
43
Streek
Speyside
Type whisky
Single Malt
EAN:
2000430870103

Reviews

Er zijn nog geen reviews van dit product.
Zelf ervaring? Deel uw mening!
Moment geduld...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.