Direct leverbaar!

Beschrijving

Bijzondere zachte speyside malt whisky met een zeer unieke zachte en ronde smaak. Een whisky met een bloemerige en moutige smaak die bij de kenners een warm welkom verwezelijkt, door de zoetige tonen en peperige afdronk is dit een betaalbare malt met bijzondere smaken ter variatie.

De distilleerderij Tomintoul werd in 1964 opgericht. In de zomer van het daaropvolgende jaar vloeide de eerst spirit uit de distilleervaten. Tomintoul ligt dicht bij de rivier de Avon, in de regio Glenliver. Het verhaal gaat dat de winters in dit gebied zo slecht waren dat de aannemers tijdens de bouw altijd voor twee weken aan materiaal hadden liggen voor het geval ze ingesneeuwd zouden raken.

Tomintoul is de hoogstgelegen plaats in de Schotse highlands, ongeveer 80 km ten Zuid-Oosten van Inverness, in het raadsgebied Moray. De naam van het dorp is afgeleid van het Schotse-Gaelische woord ‘Toù an t-sabnail’ wat betekent ‘heuvel van de schuur’.

In het Stillhouse van Tomintoul staan twee wash still en twee spirit stills, die met stoom verhit worden. Voor de vergisting staan er vier kleine en vier grote washback, die van roestvrij staal gemaakt zijn. Voor de rijping van de new spirit worden er bijna uitsluiten refill vaten gebruikt en maar een beperkt aantal bourbon vaten. Uit de waterbron Ballantuan genaamd, haalt men het water om te brouwen, het koelwater komt uit de twee meertjes, die in de Hills of Cromdale gelegen zijn.

Meer informatie

Locatie
C-01-21-03
Merk
Tomintoul
Land
Schotland
Leeftijd in jaren
14
Inhoud
70 cl
Locatie
C-01-21-03
Merk
Tomintoul
Land
Schotland
Leeftijd in jaren
14
Inhoud
70 cl
Gewicht in KG
1.30
Alcoholpercentage
46
Streek
Speyside
Type whisky
Single Malt
EAN:
5021349746140
Verkrijgbaarheid
Doorlopend
Houdbaarheid na openen
1 Jaar

Reviews

Er zijn nog geen reviews van dit product.
Zelf ervaring? Deel uw mening!
Moment geduld...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.