The Balvenie 12 Year Double Wood

70 cl

The Balvenie 12 Year Double Wood

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

Normale prijs: € 39,50

Special Price € 36,95

Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken The Balvenie
Land Schotland
Leeftijd 12
Inhoud 70 cl
Alcohol % 40 %
Type Single Malt
Streek Speyside
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

The Balvenie 12 Year Double Wood heeft een lichte, warme aroma die wordt gecombineerd met een vleugje honing. Deze whisky heeft een volle smaak die fris op het gehemelte land terwijl u geniet van de opkomende tonen van appel en peer. Daarna kunt u genieten van een lange afdronk die je aan zomerse boomgaarden en bloemen doet denken. 

Het beste van twee werelden. Met deze single malt kunt u van twee walletjes eten. De Balvanie DoubleWood is een twaalf jaar oude single malt, die zijn karakter dankt aan de twee houtsoorten waarin hij is gerijpt: een traditioneel eikenhouten whiskyvat en een first-fill sherryvat van Europees eiken. Het traditionele vat geeft de whisky karakter en het sherryhout geeft diepte en zorgt voor een afgeronde smaak. Deze bijzondere combinatie leidt tot een uistekende single-maltwhisky - hij laat van elk stadium in de rijping de allerbeste elementen naar voren komen. Dankzij de inspanningen van Balvenie is de DoubleWood een mooie en complexe whisky geworden, en zeker niet te duur, op welke manier dan ook. De balveniedistilleerderij werd in 1892 door de familie Grant in de Hooglanden gevestigd. De familie was ook de oprichter van de Glenfiddich- en de Kininviedistilleerderij. Balvenie is de enige Schotse single-maltdistilleerderij waar de whiskymakers hun eigen gerst kweken en mouten. Zou dat hun troefkaart zijn? Het lijkt plausibel; het is immers een pluspunt. Maar laten we niet vergeten dat twee afzonderlijke processen een rol spelen. Misschien draait dat het karakter van 'het beste van twee werelden' wel echt om de verschillende houtsoorten en stadia in het rijpingsproces. Stel u de traditionele vaten voor als het basisonderwijs - of liever, als de basis van het gehele proces van volwassen worden. De sherryvaten geven de whisky zijn persoonlijkheid, en een combinatie van geluk en vaardigheid stuurt alles in de juiste richting, zodat deze whisky zich volledig kan ontplooien. 

Geschiedenis
In het begin van 1892 begon een verbouwing aan een 18e-eeuws herenhuis (Balvenie New House) om te zetten in een distilleerderij. Het gebouw nam vijftien maanden in beslag en op 1 mei 1893, vond de eerste distillatie plaats in de Balvenie Distillery.

In 2007, The Balvenie Global Brand Ambassador, David Mair presenteerde een online documentaire  over het maken van malt whisky, geschoten in en rond de Balvenie Distillery.