Bitters / Beerenburg

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

 Bitters

Een groep die mateloos populair is, hoewel de naam misschien niet heel erg bekend is zullen velen de grote merken als Jägermeister en Schrobbeler herkenen. Bitters zijn alcoholische dranken gebaseerd op neutrale alcohol en die op smaak worden gebracht met kruiden- en of plantenextracten, de smaak van bitters laat zich al snel raden; bitter en soms bitterzoet.

In het verleden werden bitters, of kruidendrankjes, gebruikt als medicijnen maar tegenwoordig drinkt men het veelal als digestief of om mee te shotten of te mixen. Uiteraard zijn de grote namen aanwezig in het assortiment maar we hebben ook enkele kleinere distilleerderijen benaderd, het assortiment reikt dan ook van goedkoop tot iets duurder zodat er voor een ieder wel wat wils tussen zit! 

Beerenburg

Een kruidenbitter van Nederlandse afkomst die voornamelijk populair is in Friesland, de provincie waar Beerenburg is ontstaan. Het was de Amsterdammer Hendrik Beerenburg die in de 18e eeuw tot het recept kwam van het kruidenmengsel, een distllaat met over het algemeen een (licht)bruine kleur en een alcoholpercentage van minimaal 30%. Een breed scala aan kruiden wordt gebruikt voor de productie van de drank, hoeveel kruiden er exact worden gebruikt wordt strikt geheim gehouden maar enkele ingrediënten die wij eruit kunnen halen zijn zoethout, jeneversbes en gentiaanswortel. 

In de loop der tijd zijn er vele apothekers en hobbyisten geweest die hun eigen variant hebben gemaakt op de originele Beerenburg, de naam is echter beschermd en zodoende paste men de namen van deze variaties iets aan om hierop geen inbreuk te maken. Naast de originele producten van Beerenburg zoals Boomsma en Joustra Beerenburg zijn er ook andere grote namen die dezelfde type drank maken echter iets anders spellen, bijvoorbeeld Sonnema en Het Anker.

In het assortiment vindt u verschillende Beerenburg flessen, verschillend in prijs maar ook wat betreft smaak en aroma's. Zoekt u een specifieke fles en kunt u deze niet op de site vinden, laat het ons dan weten en dan zullen wij kijken wat wij voor u kunnen betekenen!