Anijsdranken

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Inleiding

Anijsdranken is een verzamelnaam voor vele andere dranken die allen zijn gebaseerd op anijs, de meeste van deze dranken vertegenwoordigen de nationale drank van een bepaald land. Zo is 'pastis' een typisch Franse drank en 'Sambuca' een echte Italiaans lekkernij, ouzo wordt veel gedronken door de Grieken en in Turkije geeft men de voorkeur aan 'raki'

Sambuca

Waarschijnlijk één van de meest populaire anijsdranken, sambuca is van origine Italiaans en wordt meestal gedronken als after-dinner drankje. Het mooie van sambuca is dat je het op zo veel verschillende manieren kan drinken, puur of gemixed, gekoeld of met ijs en ook ontzettend lekker voor in of bij de koffie! De meest traditionele wijze van sambuca drinken is dan ook om deze te serveren met 3 koffiebonen, deze staan symbool voor gezondheid, rijkdom en geluk

Wat ook erg leuk is aan sambuca is dat je het in brand kan steken en daarmee erg leuke effecten kan creëren, een spektakel gegarandeerd. We hebben een mooi en gevarieerd aanbod samengesteld, gevarieerd wat betreft smaken en aroma's maar ook qua prijzen zodat er voor iedereen wel wat wils tussen zit!

Raki

De Turke drank raki is een distillaat waar je snel mee in aanraking komt op vakantie, vaak gedronken als aperitief of digestief en altijd lekker! De naam raki is Turks voor leeuwenmelk en verwijst naar de troebelwitte kleur van de drank wanneer die aangelengd wordt met water. 

Ouzo

Een typische anijsdrank ouzo is gebaseerd op verschillende basis ingrediënten zoals kardemom, maïs en koriander maar de meest uitgesproken smaak is toch wel anijs. Het is een drank die meestal door familiebedrijven wordt geproduceerd, in de loop der tijd zijn er echter steeds grotere merken bijgekomen. We hebben een mooie selectie gemaakt van zowel goedkopere als enkele duurdere ouzo's die allemaal stuk voor stuk staan voor kwaliteit!

Pastis

Pastis is de nationale drank van Frankrijk bij uitstek, een drank die voornamelijk populair werd toen absint werd verboden. Bij pastis schenk je traditioneel getrouw enkele delen water om de smaak en hardheid iets te verzachten.