Slyrs Single Malt 51

35 cl

Slyrs Single Malt 51

35 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 39,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Slyrs
Land Duitsland
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 35 cl
Alcohol % 51 %
Type Single Malt
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Slyrs Single Malt 51 is het resultaat door de samenstelling van vershillende malt vaten van verscheidene varianten 51 verwijst naar het alcoholpercentage van 51% volume in deze whisky. Slyrs heeft sterke tinten van donker hout en gemoute gerst. Het palet heeft een volle moutige-aromatische smaak met complexe aroma's die doen denken aan vanille en hooi. De afdronk is lang en intensief met kruidige tonen.

Geschiedenis:

In 779 stichten vijf monninken een klooster in de eenzamheid van Schliersee. Zij gaven hun bezittingen aan het klooster en noemde het Slyrs. Later werd het gebied vernoemd naar het klooster Schliers en Schliersee.
1228 jaar later ontstond er een nieuwe uitdaging bij Schliersee. De oprichting van de single malt whisky distilleerderij Slyrs door Florian Stetter.
In 1994 ging Florian Stetter(voormalig Master Distilleerder en de eigenaar van Lantenhammer distilleerderij) samen met zijn collega's een bezoek brengen aan de Schotse Speyside regio waar het landschap vrij gelijk is aan Opper-Beieren:naaldbossen, bergen, heldere meren, snelstromende rivieren en schone lucht. Alles wat Florion Stetter herinnerd aan huis. Op een avond tijdens deze tour en na een paar glazen whisky ging hij wedden voor een krat Beierse witbier dat hij whisky zou gaan destilleren in Beieren. Zo gebeurde het. Florian Stetter ging terug naar de ''Hopf'' Brouwerij in Miesbach waar hij het ambacht van brouwen leerde om zo zijn eerste whisky productie te kunnen starte. Medio 2007 werd de volledige productie geconcentreerd in de nieuwe gebouwde whisky distilleerderij in Neuhaus: Vanaf de levering van gerstemout tot de rijping van de whisky in vaten.