Slyrs Single Malt 51

€ 39,95

Direct leverbaar !

Slyrs Single Malt 51 is het resultaat door de samenstelling van vershillende malt vaten van verscheidene varianten 51 verwijst naar het alcoholpercentage van 51% volume in deze whisky. Slyrs heeft sterke tinten van donker hout en gemoute gerst. Het palet heeft een volle moutige-aromatische smaak met complexe aroma's die doen denken aan vanille en hooi. De afdronk is lang en intensief met kruidige tonen.

Geschiedenis:

In 779 stichten vijf monninken een klooster in de eenzamheid van Schliersee. Zij gaven hun bezittingen aan het klooster en noemde het Slyrs. Later werd het gebied vernoemd naar het klooster Schliers en Schliersee.
1228 jaar later ontstond er een nieuwe uitdaging bij Schliersee. De oprichting van de single malt whisky distilleerderij Slyrs door Florian Stetter.
In 1994 ging Florian Stetter(voormalig Master Distilleerder en de eigenaar van Lantenhammer distilleerderij) samen met zijn collega's een bezoek brengen aan de Schotse Speyside regio waar het landschap vrij gelijk is aan Opper-Beieren:naaldbossen, bergen, heldere meren, snelstromende rivieren en schone lucht. Alles wat Florion Stetter herinnerd aan huis. Op een avond tijdens deze tour en na een paar glazen whisky ging hij wedden voor een krat Beierse witbier dat hij whisky zou gaan destilleren in Beieren. Zo gebeurde het. Florian Stetter ging terug naar de ''Hopf'' Brouwerij in Miesbach waar hij het ambacht van brouwen leerde om zo zijn eerste whisky productie te kunnen starte. Medio 2007 werd de volledige productie geconcentreerd in de nieuwe gebouwde whisky distilleerderij in Neuhaus: Vanaf de levering van gerstemout tot de rijping van de whisky in vaten.

Meer informatie
Locatie WH 2
Merk Slyrs
Inhoud 35 cl
Alcoholpercentage 51 %
Leeftijd Niet Vermeld
Land Duitsland
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Slyrs Single Malt 51
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.