Slaapmutske Tripel

€ 2,19

Direct leverbaar !

Het bier Slaapmutske Tripel is gebrouwen in brouwerij Slaapmutske. Heeft een krachtige citrusachtig, licht zoete en zelf hoppige aroma. Wat dit biertje zacht, vol en fijn van smaak maakt. De afdronk heeft een aangename bitterheid. Bevat een alcoholpercentage van 8.1 % er volume.

Geschiedenis:

Begonnen als hobbybrouwer,  sinds 1992  verschillende proefbrouwsels gemaakt in kleine oplagen.  De brouwers Dany en Marleen en Patrick zijn hier de grondlegger van. In 1999 wordt Jonas de Smet geboren, ter ere hiervan wordt er een speciaal bier gebrouwen van 9%. Dit bier was de basis voor een lichter bier van 6%.

Nu zal je misschien denken wat heeft de geboorte van Jonas hier in dit verhaal te maken heeft met Slaapmutske, het eerder genoemde bier gebruikten Dany en Marleen wel eens om hun baby stil te houden, zij doopte de speen in het bier en merkten dat hij hiervan in slaap viel. De naam Slaapmutske was geboren.

Omdat dit in de winter afspeelde werd het bier al snel Slaapmutske Winterbier, eind 2000 werd dit op de lokale markt  gebracht, tot op de dag van vandaag is er een stijgende groei in vraag naar dit Winterbier.

In 2001 volgde het blonde bier die al snel in 2002 opgevolgd word door een goudkleurig tripelbier. Sinds 2004 exporteert het bedrijf zijn bieren naar Nederland gevolgd door Zuid-Afrika. Sinds dien is de export gestaagd gegroeid en zij exporteren nu al naar meer dan 15 landen.

Meer informatie
Locatie G8
Inhoud 33 cl
Alcoholpercentage 8.1 %
Land Belgie
Brouwerij Slaapmutske
Type bier Tripel
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Slaapmutske Tripel
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.