Sheep Dip The Original Oldbury

€ 25,95

Direct leverbaar !

Sheep Dip The Original Oldbury is een bijzondere single malt whisky uit de regio Lowlands.
Deze whisky is goudgeel van kleur, met een verfijnde geur en een stevige, zurige smaak. U proeft zowel mout als toffee en de afdronk is ronduit indrukwekkend.

Of u deze whisky nu lekker vindt of niet, hij is in ieder geval een interessant geval. Britse boeren noemden hun whisky vaak 'sheep dip' (ontsmettingsmiddel) en verstopten hem in vaten met het label 'Sheep Dip', om op die manier de belasting te kunnen onderduiken,
Deze Sheep Dip wordt gemaakt door de kleine, onafhankelijke Spencerfield Spirit Company. Dit bedrijf wekt vanuit een oude boerderij, die in 1559 werd gebouwd in Inverkeithing in Fife. De reeks, waartoe ook Pig's Nose en Old Hebridean behoren, werd ontwikkeld in samenwerking met Richard Paterson, de meesterblender van Whyte & Mackay. Sheep Dip is een frisse, kruidige, grassige whisky. Interessant, maar niet ieders smaak.
De whisky's die werden gebruikt voor deze blend, zijn tussen de acht en twaalf jaar oud en hebben gerijpt op firstfill vaten. Ze vormen samen een stevig geheel, dat ruikt naar vruchten en amandelen, met bloemige accenten. De smaak is weer heel anders; de sterkste accenten komen uit de Highland en Speyside. Dit is een fijne afwisseling voor mensen die een stevige malt zoeken voor een redelijke prijs. De verpakking is lekker retro en verdiend een plekje in de kast, al is het maar als gespreksonderwerp. 

Meer informatie
Locatie WH 9
Merk Sheep Dip
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 40 %
Leeftijd Niet vermeld
Land Schotland
Streek Islay
Type whisky Overige
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Sheep Dip The Original Oldbury
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.