Direct leverbaar!

Beschrijving

Sheep Dip The Original Oldbury is een bijzondere single malt whisky uit de regio Lowlands.
Deze whisky is goudgeel van kleur, met een verfijnde geur en een stevige, zurige smaak. U proeft zowel mout als toffee en de afdronk is ronduit indrukwekkend.

Of u deze whisky nu lekker vindt of niet, hij is in ieder geval een interessant geval. Britse boeren noemden hun whisky vaak 'sheep dip' (ontsmettingsmiddel) en verstopten hem in vaten met het label 'Sheep Dip', om op die manier de belasting te kunnen onderduiken,
Deze Sheep Dip wordt gemaakt door de kleine, onafhankelijke Spencerfield Spirit Company. Dit bedrijf wekt vanuit een oude boerderij, die in 1559 werd gebouwd in Inverkeithing in Fife. De reeks, waartoe ook Pig's Nose en Old Hebridean behoren, werd ontwikkeld in samenwerking met Richard Paterson, de meesterblender van Whyte & Mackay. Sheep Dip is een frisse, kruidige, grassige whisky. Interessant, maar niet ieders smaak.
De whisky's die werden gebruikt voor deze blend, zijn tussen de acht en twaalf jaar oud en hebben gerijpt op firstfill vaten. Ze vormen samen een stevig geheel, dat ruikt naar vruchten en amandelen, met bloemige accenten. De smaak is weer heel anders; de sterkste accenten komen uit de Highland en Speyside. Dit is een fijne afwisseling voor mensen die een stevige malt zoeken voor een redelijke prijs. De verpakking is lekker retro en verdiend een plekje in de kast, al is het maar als gespreksonderwerp. 

Meer informatie

Locatie
C-01-07-04
Merk
Sheep Dip
Land
Schotland
Leeftijd in jaren
Niet Vermeld
Inhoud
70 cl
Locatie
C-01-07-04
Merk
Sheep Dip
Land
Schotland
Leeftijd in jaren
Niet Vermeld
Inhoud
70 cl
Gewicht in KG
1.30
Alcoholpercentage
40
Streek
Islay
Type whisky
Overige
EAN:
5011311091033
Verkrijgbaarheid
Doorlopend
Allergenen
Vrij van Gluten
Houdbaarheid na openen
1 Jaar
Kleur van de drank
Goud

Reviews

“Heerlijke whisky voor mooie prijs”
Een heerlijke zachte whisky. Zeer toegankelijk. Aanrader!
- PB
Moment geduld...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.