Sheep Dip Islay Blended Malt

€ 30,95

Direct leverbaar !

Sheep Dip Islay Blended Malt is een bijzonder fijne blended whiksy die met de rijkste malts van de Island of Islay geblend zijn. Hierdoor een enorm rijke en volle smaak beleving met vele zilte invloeden. Naast de fruittonen, vanille en toffee is duidelijk zilte zeeinvloeden en leer te proeven. Een fijne betaalbare whisky die erg rijk van smaak is.

Deze bijzondere verschijning is in ieder geval een interessant geval. Britse boeren noemden hun whisky vaak 'sheep dip' (ontsmettingsmiddel) en verstopten hem in vaten met het label 'Sheep Dip', om op die manier de belasting te kunnen onderduiken,
Deze Sheep Dip wordt gemaakt door de kleine, onafhankelijke Spencerfield Spirit Company. Dit bedrijf wekt vanuit een oude boerderij, die in 1559 werd gebouwd in Inverkeithing in Fife. De reeks, waartoe ook Pig's Nose en Old Hebridean behoren, werd ontwikkeld in samenwerking met Richard Paterson, de meesterblender van Whyte & Mackay. Sheep Dip is een frisse, kruidige, grassige whisky. Interessant, maar niet ieders smaak.
De whisky's die werden gebruikt voor deze blend, zijn tussen de acht en twaalf jaar oud en hebben gerijpt op firstfill vaten. Ze vormen samen een stevig geheel, dat ruikt naar vruchten en amandelen, met bloemige accenten. De smaak is weer heel anders; de sterkste accenten komen uit de Highland en Speyside. Dit is een fijne afwisseling voor mensen die een stevige malt zoeken voor een redelijke prijs. De verpakking is lekker retro en verdiend een plekje in de kast, al is het maar als gespreksonderwerp. 

Meer informatie
Locatie WH9
Merk Sheep Dip
Land Schotland
Leeftijd Niet Vermeld
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 40
Streek Islay
Type whisky Overige
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Sheep Dip Islay Blended Malt
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.