Redbreast 15 Year

€ 74,50

Direct leverbaar !

Redbreast 15 Year is een stevige whisky, die u laat proeven hoe whisky zou moeten smaken. Vol stevige toffee, zachte chocolade, koffie en andere lekkere dingen die slecht voor u zijn.

Redbreast was lang de best verkrijgbare single pot still whisky. Hij is altijd te koop geweest, zelfs toen de Ierse whisky uit de mode was en overal achter de bar lag te verstoffen. Er is de afgelopen tien jaar gelukkg veel veranderd en nu is Ierse single pot still een van de spannendste whiskysoorten ter wereld. De jongere broer van de whisky, de Redbreast 12 Year Old, heeft deze opleving ingeleid. 
De Redbreast 15 year old is aanzienlijk duurder dan zijn jongere soortgenoot. Wat levert de extra drie jaar u eigenlijk op? Om te beginnen wordt de 15 year old gebotteld op een stevige 46 procent abv, dus is hij niet koud gefilterd. Verder is hij gewoon langer, gerijpt, u koopt dus drie jaar extra rijping. Dat lijkt niet veel, maar in drie jaar tijd kan er behoorlijk wat gebeuren, dus is dat enigzins relatief. Whisky rijpt in Ierland bovendien een stuk sneller dan in Schotland, waar het kouder is. Perth ligt nu eenmaal dicht bij de Noordpool dan Cork. 

Geschiedenis:

Redbreast bestaat al sinds het jaar 1903. De directeur van het bedrijf had 3 van de bedrijven van Gilbey’s vernoemd naar vogels. Zo was er een Chaffinch, een Yellowhammer en natuurlijk een Redbreast. In het begin van de 20e eeuw heeft Redbreast hele zware tijden gekend door de terugkerende val van de Irish Whiskey industrie. Toch geen Redbreast door met het produceren van whiskey’s, maar de whiskey was niet geweldig van smaak en/of kwaliteit. De naam Redbreast verloor steeds meer zijn bekendheid. Maar gelukkig kwam er een redding voor Redbreast in het jaar 1991. De Redbreast 12 Year hield het merk Redbreast toch nog in leven in samenwerking met Midleton.

Meer informatie
Locatie WH 6
Merk Redbreast
Land Ierland
Leeftijd 15
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 46
Type whisky Irish
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Redbreast 15 Year
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.