Offley White

75 cl

Offley White

75 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 9,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 75 cl
Port Soort White
Alcohol % 20 %
Merk Offley
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Offley White is een zoete port. Gemaakt van verschillende druiven-soorten die pas gebruikt worden als ze volledig gerijpt zijn. 


Geschiedenis:

Offley werd in Londen in 1737 als wijnhuis gevestigd door William Offley, maar al snel richtte het bedrijf zich op het verschepen en enige tijd later op het produceren van port. Hiermee kreeg het merk wereldwijd een bekende naam.

In de jaren 30 van de 19e eeuw was het gebruikelijk voor het bedrijf om meerdere partners aan zich te binden, niet alleen in Londen maar ook in het buitenland. De bekendste is Joseph James Forrester die later tot baron De Forrester benoemd werd. De man speelde een essentiële rol in de uitbreiding van zowel Offley als de gehele portsector in de 19e eeuw.

Forrester voerde ook regelmatig wijnbouwonderzoek uit, niet alleen naar de bodemgesteldheid en druivenrassen. Maar ook naar de plagen die het Douro-gebied in de 19e eeuw teisterden. Later breidde zijn onderzoek zich uit naar onderwerpen zoals olijfolie en azijn.

Voor zijn belangrijke werk kreeg Joseph James Forrester diverse eretitels en onderscheidingen toegekend door Europese vorstenhuizen en academies. Door de Portugese koning werd hij tot baron Forrester verheven.

Door de jaren heen investeerde het bedrijf in de productie en marketing van kwaliteitswijnen. Ook legde ze wijngaarden aan en onderhielden ze kelders in de Vila Nova de Gaia en vergrootte de wereldwijde distributie van het merk.

In 1997 werd Oflfley-Forrester overgenomen door Sogrape, een familiebedrijf en het grootste wijnhuis van Portugal. Dit bedrijf heeft veel contacten internationaal met verschillende merken en werkt samen met Bacardi-Martini voor de wereldwijde handel van het merk Offley.