Oban 14 Year

Speciale prijs € 39,50 Normale prijs € 42,50

Direct leverbaar !

Een superieure whisky met een fruitig karakter en heerlijke notities van onder meer honing en mout, heel erg lekker!
Deze whisky heeft een volle geur van zeezout en rook. Een zwaar mengsel waarin vijgen, specerijen en fruit om de aandacht strijden. 

Oban 14 Year old maakt deel uit van de Classic Maltstreeks en is een uitstekend voorbeeld van een malt uit de westelijke Highlands; fruitig, vol en met een vleugje rook en heide. Hij wordt op traditionele wijze gemaakt in de distilleerderij Oban, gelegen in het vissersdorp met dezelfde naam. Dit is een van de redenen dat zoveel mensen van deze whisky gecharmeerd zijn: hij doet hen denken aan de zee.

Oban ligt tussen de Schotse westelijke highlands en de eilanden, precies op de plek waar het land en de zee elkaar ontmoeten. De haven heeft een aangenaam, mild klimaat, dat wordt opgewarmd door de Golfstroom en de motregen. De whisky geurt heerlijk naar zeewater en turf. Dit komt voor een deel doordat de gerst met turfrook wordt gedroogd in een oven. 

Geschiedenis

De Oban distilleerderij was gebouwd in 1794 door de broers John en Hugh Stevenson, te Oban in Schotland. Oban ligt tussen de
Schotse Westelijke Highlands en de eilanden precies op de plek waar het land en de zee elkaar ontmoeten.
Ze is één van de oudste distilleerderijen in Schotland en de stad is als ware eromheen gebouwd.

De twee broers opereerde vanuit deze distilleerderij tot 1866. In 1866 werd de distilleerderij gekocht door
Peter Curnstie.Vervolgens werd het overgenomen door Walter Higgin in 1833 en verbouwd.
In 1898 kocht Alexander Edward(die ook de Aultmore distilleerderij in zijn bezit had), Higgin uit. in zijn eerste jaar leide hij flinke verliezen toen een gigantisch groot blendings bedrijf, Pattisons of Leith ten onder ging. In 1293 werd Oban verkocht aan Dewars en Joined Distillers Company. Met dat bedrijf viel de productie stil van 1931 tot 1937 en nog een keer van 1969 tot 1972 wanneer er een nieuwe still werd gebouwd. 1989 is er ook een nieuw bezoekers centrum aangelegd.

Meer informatie
Locatie WH 14
Merk Oban
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 43 %
Leeftijd 14
Land Schotland
Streek Highland
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oban 14 Year
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.