Oban 14 Year

70 cl

Oban 14 Year

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

Normale prijs: € 43,50

Special Price € 39,50

Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Oban
Land Schotland
Leeftijd 14
Inhoud 70 cl
Alcohol % 43 %
Type Single Malt
Streek Highland
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Een superieure whisky met een fruitig karakter en heerlijke notities van onder meer honing en mout, heel erg lekker!
Deze whisky heeft een volle geur van zeezout en rook. Een zwaar mengsel waarin vijgen, specerijen en fruit om de aandacht strijden. 

Oban 14 Year old maakt deel uit van de Classic Maltstreeks en is een uitstekend voorbeeld van een malt uit de westelijke Highlands; fruitig, vol en met een vleugje rook en heide. Hij wordt op traditionele wijze gemaakt in de distilleerderij Oban, gelegen in het vissersdorp met dezelfde naam. Dit is een van de redenen dat zoveel mensen van deze whisky gecharmeerd zijn: hij doet hen denken aan de zee.

Oban ligt tussen de Schotse westelijke highlands en de eilanden, precies op de plek waar het land en de zee elkaar ontmoeten. De haven heeft een aangenaam, mild klimaat, dat wordt opgewarmd door de Golfstroom en de motregen. De whisky geurt heerlijk naar zeewater en turf. Dit komt voor een deel doordat de gerst met turfrook wordt gedroogd in een oven. 

Geschiedenis

De Oban distilleerderij was gebouwd in 1794 door de broers John en Hugh Stevenson, te Oban in Schotland. Oban ligt tussen de
Schotse Westelijke Highlands en de eilanden precies op de plek waar het land en de zee elkaar ontmoeten.
Ze is één van de oudste distilleerderijen in Schotland en de stad is als ware eromheen gebouwd.

De twee broers opereerde vanuit deze distilleerderij tot 1866. In 1866 werd de distilleerderij gekocht door
Peter Curnstie.Vervolgens werd het overgenomen door Walter Higgin in 1833 en verbouwd.
In 1898 kocht Alexander Edward(die ook de Aultmore distilleerderij in zijn bezit had), Higgin uit. in zijn eerste jaar leide hij flinke verliezen toen een gigantisch groot blendings bedrijf, Pattisons of Leith ten onder ging. In 1293 werd Oban verkocht aan Dewars en Joined Distillers Company. Met dat bedrijf viel de productie stil van 1931 tot 1937 en nog een keer van 1969 tot 1972 wanneer er een nieuwe still werd gebouwd. 1989 is er ook een nieuw bezoekers centrum aangelegd.