Nikka Coffey Malt Whisky

70 cl

Nikka Coffey Malt Whisky

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 49,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Nikka
Land Japan
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 70 cl
Alcohol % 45 %
Type Japanese
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Deze zeer originele botteling is gemaakt van 100% gemoute gerst, net als een Single Malt. Het verschil ligt in de werkwijze van de destillatie. Nikka innoveert door het distilleren van deze mout in hun Coffey Still (genoemd naar zijn uitvinder Aeneas Coffey), die meestal wordt gereserveerd voor graan whisky's.

Geschiedenis Nikka
In 1918, Masataka Taketsuru, zoon van een sake brouwende familie, wordt aangeworven door de Settsu Shuzo Vennootschap de eerste authentieke Japanse whisky te produceren. Met een achtergrond in de chemie, besluit de jonge man om te vertrekken naar Schotland, met het doel om de geheimen van de whisky productie ontdekken. Een paar maanden na zijn aankomst, Taketsuru ontmoet Rita Cowan, op wie hij meteen verliefd op. Rita wordt zijn vrouw, maar ook zijn muze. Twee jaar later, gaat het echtpaar terug naar Japan. In 1922, is zijn werkgever Settsu Shuzo failliet gegaan na een beurscrash. Taketsuru voegt vervolgens de Kotobukiya groep, een bier gigant later omgedoopt tot Suntory toe, voor wie hij de eerste Japanse distilleerderij in 1924 bouwt. Enkele jaren later, zal Rita hem inspireren om zijn droom te verwezenlijken: zijn eigen distilleerderij te bouwen.

Sinds 2001 is La Maison du Whisky Nikka in Europa en Internationaal de top aan het beklimmen. Meer dan een eenvoudige samenwerking, heeft een echt partnerschap gevormd tussen de expert in prestigieuze flessen en de meest gerespecteerde Japanse whisky. Samen hebben ze de perceptie van de categorie veranderd, terwijl de oprichting van Nikka als boegbeeld voor een breder publiek in de geest van initiatie delen. In de tijdspanne van iets meer dan 10 jaar, is de toewijding aan deze Japanse malts en blends gaan blijven groeien onder whisky kenners en liefhebbers. Met meer dan 300.000 flessen verkocht en gebruikt in 2011, is Nikka de meest gereputeerde Japanse whisky merk in Frankrijk en Europa.