Likeuren


Op deze pagina heeft u een prima overzicht en kunt u gemakkelijk een juiste keuzes maken in de categorie waar uw interesse naar uit gaat. Naast de keuze voor een categorie likeuren hebben wij een keuze filter toegepast op smaak en op kleur van onze likeuren. Dit is de ideale manier om nog sneller uw favoriete drankje te vinden of om iets nieuws te vinden! Door het enorme assortiment likeuren van 600 soorten en maten hebben wij het grootste assortiment van Nederland en daar buiten.
Heeft u uw favoriete likeurtje bij ons niet kunnen vinden? Dan mag u dit ten aller tijde aan ons laten weten! U heeft de keuze om te mailen of te bellen naar één van onze specialisten en hopen wij u te helpen. Doordat wij een groot assortiment hebben aan likeuren zijn wij hier ook intensief aan bezig. Hierdoor weet ons team veel over de verschillende soorten likeuren. 

Chocolade likeur wordt ook wel liefkozend het vloeibare snoep genoemd, een type likeur die vrijwel iedereen aanspreekt. Met grote namen als Bols en De Kuyper is het een branche die tot velen aanspreekt, er zijn dan ook ontelbaar veel lekkere combinaties mee te maken. Zo smaakt chocolade likeur heerlijk in de koffie of bij een dessert maar kan je er ook de meest ongelofelijke cocktails en mix drankjes mee maken.

Sinaasappellikeuren

Deze likeuren zitten vol met de sappige smaak van rijpe sinaasappel, een groep die veruit het populairste is in deze categorie en waar dan ook veel verschillende flessen van bestaan. Op dit moment hebben we meer dan 40 likeurtjes met de smaak van sinaasappel, voor ieder wel wat wils!

Citroenlikeuren 

Een groep die altijd al populair is geweest met grote namen als Luxardo en Golden Arch. Het afgelopen jaar hebben we vele nieuwe citroenlikeuren toegevoegd, voornamelijk wat meer exclusieve flessen die je vrijwel nergens anders zal vinden

Cream likeuren, of room likeuren, is een groep die gedomineerd wordt door enkele grote merken. In de loop der jaren is er meer variatie ontstaan in deze categorie, meer goedkope of juist exclusieve flessen en enkele likeuren die zich duidelijk richten op een bepaald segment. Het is dan ook een groep waar je erg creatief mee kan zijn, om allerlei lekkere mixjes en cocktails mee te maken maar ook voor in de keuken, bijvoorbeeld voor over je dessert.

Honing likeur is voor de echte fijnproevers, een type likeur waar allerlei lekkere drankjes en mixjes mee te maken zijn. De volle smaak van honing komt optimaal tot zijn recht in onze verschillende likeuren zoals de Celtic HoneyDrambuie en Jim Beam Honey
Tegenwoordig volledig in opmars en telt al meer dan 25 soorten in het Drankgigant.nl assortiment. 

Koffie likeuren behoren tot één van de meest populaire drankjes van Nederland, niet zo heel vreemd want wij zijn dan ook een echt koffieland. Een gemiddeld persoon drinkt zo een 3 koppen koffie per dag en de laatste jaren is er een duidelijke trend waar te nemen in een after-dinner koffie, met een favoriet likeurtje uiteraard! 

Kruidenlikeur is een zeer brede groep waarbij de meeste gebaseerd zijn op een rijk scala aan diverse kruiden en specerijen zoals Chartreuse Gree en Chartreuse Yellow die beide uit zo een 130 ingrediënten vervaardigd zijn! 

De groep notenlikeuren wordt gedomineerd door het bekende merk Disaronno, een zeer herkenbare amandel likeur met een zachte smaak die perfect is om als digestief te drinken. Uiteraard hebben we nog meer dranken die gebaseerd zijn op noten, amandel of hazelnoten zodat iedereen wel zijn perfecte drankje kan vinden.  

Vruchtenlikeuren behoren tot de meest populaire likeuren, het zijn drankjes met allerlei exotische kleuren en smaken die door een breed en divers publiek worden gedronken. Vruchten likeuren dienen vaak als basis voor lekkere mixdrankjes of verleidelijke cocktails, met het juiste likeurtje kan iedereen zo een lekker drankje maken.

Enkele populaire vruchtenlikeuren zijn bijvoorbeeld aardbeilikeuren met populaire dranken zoals Bols Strawberry en Tequila Rose Strawberry Cream. Ook de appellikeurenperziklikeuren en meloenlikeuren

Een groep likeuren die gebaseerd is op whisky, onder deze groep vallen grote namen als de Schotse likeuren van Drambuie en Baileys Coffee . Eén van de grotere en bekende namen in deze groep is Southern Comfort die gebaseerd is op whisky en gecomplementeerd wordt door zachte tonen van onder andere perzik en sinaasappel, erg lekker in ieder geval !

Zelfs dit jaar zijn er weer enkele bij gekomen zoals Jack Daniels HoneyBushmill Honey en Lochan Ora. Direct een enorm succes en zeker het proberen waard !

De likeuren die we geen plekje of onder verdeling voor hebben kunnen maken hebben bij de overige geplaatst, een groep waar vaak de meest bijzondere soorten te vinden zijn en tevens de meest verassende. Momenteel zijn dat Andalö likeurBossche Bol likeurGiffard Caramel likeur en Potentilla likeur.

Tevens worden er wekelijks nieuwe likeuren toegevoegd en hebben we inmiddels het grootste assortiment likeuren van Nederland en België