Direct leverbaar!

Beschrijving

Laphroaig Px Cask is een zeeeeeer speciale Laphroaig die een lagering op Pedro Ximinez vaten heeft gehad wat de smaak zeer goed heeft gedaan !! Door de indringende volle tonen van zoete sherry en vol geturfde Malt whisky is er een erg speciale rijke smaak gecrieerd wat menig Laphroaig kenner uniek zal vinden. Recenties zijn lovend en veel besproken, voor een moeilijk te verkrijgen whisky van deze omvang. Uiteraard hebben wij bij Drankgigant.nl er alles aangedaan om een prachtige partij op de kop te tikken tegen een Zeeuwse Drankgigant.nl prijs.......... wat wil je nog meer !!

Geschiedenis:

201 jaar lang bestaat Distilleerderij Laphroaig al. Deze werd namelijk opgericht in het jaar 1815 door de gebroeders Alex en Donald Johnston. Van origine was hun achternaam McDonald, maar na de mislukte Jacobitische opstand hebben ze hun naam gewijzigd. Er werd niet veel en niet in het openbaar gesproken over de distilleerderij. Hier werd heel geheimzinnig over gedaan en dat had een goede reden. De gebroeders waren illegaal bezig met de distilleerderij, er werd namelijk geen belasting betaald. Hierdoor is er weinig te vinden over de geschiedenis van Laphroaig voor 1815. Pas in 1815 begonnen de gebroeders officieel met de distilleerderij, omdat er steeds meer over Laphroaig gesproken werd en de belastingdienst hun begon te verdenken.

De distilleerderij werd van generatie op generatie doorgegeven en bleef op deze manier binnen de familie. Hier kwam echter een eind aan in 1954, omdat Ian Hunter dat jaar stierf en geen nakomelingen had. Hij liet de distilleerderij na aan één van zijn managers, namelijk Bessie Williamson. Ondanks dat de eigenaren en het personeel door de jaren heen veranderen, blijft Laphroaig gebruik maken van hun traditionele methodes. Dat is één van de dingen die Distilleerderij Laphroaig zo bijzonder maken.

Leuk om te weten:

In het jaar 2015 vierde Laphroaig zijn 200 jarig bestaan. Om dit te vieren brachten zij een Laphroaig 200th Anniversary Limited Edition op de markt. Laphroaig blijft experimenteren om de smaak van whisky, zoals deze 100 jaar geleden was terug te krijgen. Hiervoor hebben ze recentelijk een kleiner vat in gebruik genomen en hopen de oude smaak van whisky terug te krijgen.

Meer informatie

Locatie
C-01-14-01
Merk
Laphroaig
Land
Schotland
Leeftijd in jaren
Niet Vermeld
Inhoud
100 cl
Locatie
C-01-14-01
Merk
Laphroaig
Land
Schotland
Leeftijd in jaren
Niet Vermeld
Inhoud
100 cl
Gewicht in KG
1.70
Alcoholpercentage
48
Streek
Islay
Type whisky
Single Malt
EAN:
5010019637291
Verpakking
Kartonnen Koker
Kcal per 100ml
240

Reviews

“Beautiful marriage”
Alle prachtige smaak en geur tonen zoals we die gewend zijn van Laphroaig met een rijke licht zoete toevoeging van heerlijk rood fruit. Erg bijzonder
- Jeroen Dolstra
“Wat een klasse”
Een echte rijke Laphroaig whisky met een fijne zoete hint die over het geheel enorm gewaardeerd word. Zo word de wat zware whisky iets zachter en minder heftig
- Chefke
Moment geduld...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.