Kapittel Dubbel

€ 1,89

Direct leverbaar !

Statiegeld: € 0,10

Kapittel Dubbel abdijbier, dit speciaalbier is rijk van smaak en heeft naast een donkere en rijke kleur ook een zachte smaak. De paters van Kapittel hebben de beste grondstoffen gekozen om hun bier tot een topper te maken. Het speciaalbier heeft een fijne bitterheid naast een behoorlijke gehalte fruit waaronder citrus. Door de rijke en relatief dikke schuimlaag is het bier extra uitnodigend en met voorkeur in de zomer een topper !!

Geschiedenis:

De brouwerij van Kapittel Watou bieren kent een lange geschiedenis, al in de 17e eeuw toen Vlaanderen nog niet eens bestond! In dit tijd werd watou tot graafschap gesticht.  De zoon van de graaf en gravin bouwde een kasteel en een brouwerij en begon daar met het brouwen van bier.

In de 18e eeuw tijdens de franse revolutie ging alles verloren door het plunderen van de Franse troepen en brand. De Graaf en zijn gevolg ontliep de guillotine door te vluchten naar Engeland.

In de 19e eeuw ( 1820 ) vond een lokale boer het tijd om bier te brouwen, Revolteer al wat je wil, maar wij hebben bier nodig zei hij ! De brouwerij kreeg de naam Gouden Leeuw en kreeg een logement en stallen voor paarden.

In de 20e eeuw door de komst van moderne media en technieken kreeg authentiek bier een boost, hier profiteerde het abdijbier van en het werd geschonken in betere restaurants en te koop in bierspeciaalzaken in België en Noord-Frankrijk.

In 1962 kwam door erving een nieuwe eigenaar in beeld, zij garandeerde verdere continuïteit van het mooie product en zij exporteerden naar diverse Europese landen.

Nu in de 21e eeuw exporteren zij naar 9 landen over de hele wereld en hebben ook diverse prijzen gewonnen met hun bieren.

Prijzen: 

  • 2010 Goud Sas pils
  • 2010 Goud Kapittel blond
  • 2010 Zilver Poperings hommelbierBelangrijk om te weten:

  • De brouwerijen zijn nog steeds in handen van dezelfde familie Leroy en worden geleid door ondertussen de 7e generatie brouwers; Hendrik en Philip Leroy
  • Zij gebruiken onze eigen giststammen die gekweekt en gecultiveerd worden in ons labo te Boezinge.
  • De brouwmeesters gaan sinds generaties over van vader op zoon
  • De hoppe die gebruiken is een artisanaal product uit de bekende regio Poperinge

Film:

Meer informatie
Locatie B5
Statiegeld € 0,10
Inhoud 33 cl
Alcoholpercentage 7.5 %
Land Belgie
Brouwerij Kapittel
Type bier Bruin / Dubbel
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kapittel Dubbel
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.