Jack Daniels Single Barrel

Speciale prijs € 29,50 Normale prijs € 33,95

Direct leverbaar !

Elke fles Jack Daniel´s Single Barrel Select wordt door de meesterstoker zelf geselecteerd, vervolgens wordt het distillaat op speciale plaatsen in het magazijn gerijpt zodat de kleur en smaak nog sterker wordt. Op de neus heeft deze een lekkere geur van esdoorn die perfect wordt aangevuld door het aroma van gekarameliseerde banaan. Het resultaat is een stevige en robuuste whisky met een krachtige smaak van lichtgeroosterd eikenhout, zoete vanille en karamel. De smaak is erg voortreffelijk en heeft mede dankzij de aroma´s van karamel en banaan een zoete wending. Wat de klapper op de vuurpijl voor deze whiskey is, is de zeer fruitige en donkerrode pruimen die met vlagen van poivre Jamaïcain worden gecombineerd. En alsof deze Jack Daniels uw gehemelte nog niet genoeg heeft verwend, kunt u nog genieten van een geperfectioneerde nasmaak waarvan u nog lang zult nagenieten. Men spreekt bij deze klassieke whiskey over één van de beste afwerkingen in het assortiment van Jack Daniel´s. De mix van kruiden en hout die worden ondersteund door de Cherry Cola zullen ervoor zorgen dat de Jack Daniel´s Single Barrel Select niet alleen lang in het gehemelte zullen blijven, maar ook lang in het geheugen gegrafeert zal zijn. Een klassieker om niet te vergeten dus!

Iedere fles Jack Daniel´s Single Barrel Select komt uit een enkel vat, ieder vat beïnvloedt de whisky weer net iets anders. Experts kunnen zelfs het onderscheid proeven tussen whisky’s die uit verschillende vaten komen. Op elke fles staat het nummer van het vat afgebeeld en de datum waarop de fles is gebotteld, hierdoor zijn de Single Barrel flessen echte collector items geworden die soms voor veel geld worden verhandeld.

History of Jack Daniels

Jack Daniels is een een merk dat uiteraard in één adem wordt genoemd met de meest succesvolle en bekende whiskeys van de hele wereld. Deze Tennessee whiskey is in verschillende edities exclusief bij Drankgigant te verkrijgen en is tot de dag van vandaag de meest verkopende whiskey in de wereld. Deze drank wordt geproduceerd in Lynchburg, Tennessee door de Jack Daniels Distillery die sinds 1956 in handen is genomen door de Brown-Forman Corporation. De oorspronkelijke  orspronkelijke oprichter van de zeer klassieke en meest succesvolle whiskey van de wereld was Jasper Newton Jack Daniel die geboren was in 1846. Na jaren onderzoek te hebben gedaan naar whiskey's is hij op 20-jarige leeftijd uitgegroeid tot een bekende distilleerder. In 1911 overleed de grondlegger van de Jack Daniels producties, maar is de productie van de Jack Daniels series en collecties uiteraard staande gebleven en zijn er zelfs meerdere soorten uitgekomen. De productie van de tot de meest succesvolle uitgegroeide whiskey van de wereld was in 1920 enkele momenten in gevaar toen er een verbod kwam van de Achttiende Amandement bij de Grondwet. In 1938 werd de productie opnieuw gestart en ging Jack Daniels weer precies verder met waar ze gestopt waren: succesvol zijn en vooral bekend zijn over de hele wereld. De periode van de jaren dat er een verbod was tegen de distilleerderij in Tennessee werd herdacht in 2008 met een gift-pack van twee flessen, een voor de 75e verjaardag van het einde van het verbod en de tweede ter herdenking van de 70e verjaardag van de heropening van de distilleerderij.

Meer informatie
Merk Jack Daniel's
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 45 %
Leeftijd Niet vermeld
Land Verenigde Staten
Type whisky Bourbon
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.