Green Spot

70 cl

Green Spot

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 39,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Green Spot
Land Ierland
Leeftijd 8
Inhoud 70 cl
Alcohol % 40 %
Type Irish
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Green Spot is volledig gerijpt in een 7 à 8 jaar oude Middleton pot still. Er worden maar 500 tonnen van deze whiskey per jaar geproduceerd. Vanaf begin heeft deze whiskey al een zoete, rijke smaak en al dat slaat over in een geweldige pittigheid. De smaak bevat aroma’s van gedroogde vruchten en appel. De afdronk heeft aroma’s van fruit en noten.

Geschiedenis:

Wijnhandel Mitchell & Son werd opgericht in 1805. De Mitchells verkochten een scala aan whiskey’s onder hun ‘Spot’ merknaam. Deze naam is ontstaan uit de praktijk van gemarkeerde vaten van verschillende leeftijden met een klad of een vlek van een gekleurde verf. Er was een Blue Spot, Red Spot en zelfs een Yellow Spot. De Green Spot ontpopte zich echter tot één van de populairste whiskey’s in de hele wereld.

Het is onzeker wanneer de whiskey voor het eerst geproduceerd is. Het is wel bekend dat in de jaren 1920 de Jameson Bow Street Distillery minstens 100 vaten per jaar leverden met gedistilleerde whiskey uit sherry vaten. Wanneer Jameson werd verplaatst van Bow Street naar Midleton, kwam er voor het eerst een verandering in het bestaan van de whiskey. In combinatie met de lage voorraden van gerijpte whiskey, kwam Mitchel & Son in overeenkomst met de ‘’Irish Distillers’’, waarbij de whiskey voortaan gerijpt zou worden in hun eigen vaten.